Zanimljivosti

Udruga dubrovačkih studenata u Zagrebu proslavila 25. rođendan!

Udruga dubrovačkih studenata u Zagrebu proslavila 25. rođendan!

Udruga studenata Dubrovnika ‘Libertas’ proslavila je u subotu 25. godišnjicu postojanja u Klubu Dubrovčana. Okupio se velik broj članova Udruge, a bili su tu i ljudi od kojih je sve krenulo. Program je bio raznolik – od dramskih točaka i glazbenog programa do obraćanja bivših i sadašnjih članova uprave Udruge. Nastupila je ženska klapa Figurin koja djeluje pod Udrugom od 2014. godine i bila je idejni začetnik proslave sa svojom voditeljicom Paulinom Đapo, a izvela je klapske pjesme dubrovačkog kraja.

Mladi Dubrovčanin Josip Hađinac otpjevao je nekoliko dubrovačkih pjesama uz pratnju gitare, Zrinka Udženija postala je Držićeva Petrunjela, a Antonio Mustahinić, trenutni predsjednik Udruge, Držićev Pomet. Posjetili su nas i dragi prijatelji – članovi KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja koji su izveli konavosku zdravicu uz pratnju lijerice.

Publici su se obratili prvi predsjednik Udruge te trenutni predsjednik KUD-a ‘Stjepan Radić’ Vlaho Mujo, bivša predsjednica Udruge i trenutna članica Klape Figurin Bruna Gamulin, predsjednik Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu gospar Luko Hilje te na kraju i trenutni predsjednik Udruge Antonio Mustahinić. Voditelj programa bio je Marko Lubura, i sam bivši član Uprave. Druženje se nastavilo uz pjesmu i tratamenat.

Udruga studenata Dubrovnika ‘Libertas’ nastala je 1997. godine u Zagrebu sa željom okupljanja mladih i održavanja tradicije dubrovačkog kraja u glavnom gradu. Udruga od 2013. godine djeluje u prostoru Kluba Dubrovčana na adresi Gundulićeva 55 gdje organizira brojne događaje, koncerte i radionice za dubrovačku mladost i njihove prijatelje.

-Veselimo se brojnim budućim druženjima i obljetnicama naše Udruge koja već 25 godina održava
dubrovačku tradiciju među mladima u Zagrebu – naglasili su iz udruge.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist