Crna kronika

UDARILI U PODVODNI GREBEN Uhićen voditelj i vlasnik brodice zbog nesreće kraj Kalamote

pomorska policija brod

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Ugrožavanje posebnih vrsta prometa’ uhićen je 42-godišnji voditelj i vlasnik brodice, koja je u poslijepodnevnim satima utorka udarila u podvodni greben kraj Kalamote, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nad 42-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje.

Policija donosi i više detalja o samoj nesreći te akciji spašavanja ozlijeđenih osoba.

-Jučer, 8. kolovoza u 16,08 sati, policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik zaprimili su dojavu kako je u akvatoriju kod otoka Koločepa došlo do pomorske nesreće, na način da je plovilo udarilo u podvodni greben te je tom prilikom jedna ženska osoba zadobila ozljede.

Odmah nakon zaprimljene dojave, od strane dežurstva Pomorske policije upućeno je policijsko plovilo P-208, koje je u 16,30 sati pristupilo na mjesto događaja, te su policijski službenici zbog opasnosti od potonuća u tegalj uzeli brodicu koju su doteglili do Luke Dubrovnik, zajedno s ozlijeđenim osobama, gdje su ih po prethodnom pozivu čekali djelatnici HMP Dubrovnik i djelatnici JVP DUbrovnik.

Na brodici su se u trenutku nesreće kao putnici, nalazile tri osobe, državljani Kanade, u dobi 64, 62 i 31 godine, dok je brodicom upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je i vlasnik broda, te im je svima pružena lječnička pomoć u Općoj bolnici Dubrovnik.

U ovoj pomorskoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobilo je dvoje kanadskih državljana u dobi od 64 i 62 godine, od kojih je jedna osoba zadržana na liječenju, dok su voditelj brodice i putnik u dobi od 31 godine zadobili lake tjelesne ozljede i pušteni su na kućnu njegu – navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Pročitajte još

Ozlijeđen 34-godišnjak, jedan ga udario posudom za led, drugi staklenom bocom

Dulist

Taksirao i dilao heroin po Dubrovniku

Dulist

Podnesena kaznena prijava protiv dvojice muškaraca za smrt na gradilištu

Dulist