Crna kronika

Ministarstvo o detaljima pomorske nesreće kraj Kalamote

blank

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oglasilo se o pomorskoj nesreći brodice koja se 8. kolovoza dogodila kraj Kalamote, a u kojoj su ozlijeđene četiri osobe. Dojava je zaprimljena u 15.52 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split, izravno od voditelja brodice.

-Iz MRCC Rijeka odmah po zaprimanju informacije o događaju obaviještena je Lučka kapetanija Dubrovnik i Postaja pomorske i aerodromske policije Dubrovnik, čiji brod se tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju. Ukupno četiri osobe, od kojih troje putnika, svi državljani Kanade i voditelj, državljanin Republike Hrvatske zatečeni su na brodici nedaleko Plave špilje, na otoku Koločepu te su svih četvero prijavili ozljede, različitih kategorija.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećenu brodicu uzeo u tegalj prema luci Gruž, kamo su pristali jučer u 18.10 sati, nakon čega su četvero ozlijeđenih djelatnici Hitne medicinske pomoći Dubrovnik preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Temeljem dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji provodi Lučka kapetanija Dubrovnik utvrđeno je da je oštećena brodica duljine 7 metara, hrvatske zastave te u vlasništvu domaćeg obrta – istaknuli su u priopćenju za medije iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte još

IZMJERENA JOJ 2,45 PROMILA 52-godišnjakinja izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u stijene

Dulist

Dva kanadera gase šumski požar u Kominu

Dulist

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist