Crna kronika

UDARALI PREMINULOG U GLAVU Podignuta optužnica protiv dvojca osumnjičenog za ubojstvo u Rogotinu

UDARALI PREMINULOG U GLAVU Podignuta optužnica protiv dvojca osumnjičenog za ubojstvo u Rogotinu

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. ožujka 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1980.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (9. 3. 2021.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su 17. rujna 2020. u popodnevnim satima na području Rogotina, dogovorno i zajednički i u cilju da liše života hrvatskog državljanina (1991.), više puta ga udarali tupotvrdim i oštrim predmetima u predio glave i vrata te mu time zadali teške i po život opasne ozljede (penetralna rana glave s prijelomom svoda lubanje i ozljedom mozga, prijelomi dva vratna kralješka i tri ubodne rane vrata) uslijed kojih je on preminuo na mjestu događaja.
Obojica okrivljenika se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) te je u optužnici predloženo produljenje mjere istražnog zatvora iz istog zakonskog osnova.
Inače, riječ je o 41-godišnjem M.U. i 40-godišnjem L.Š. koji su bili u prijateljskim odnosima sa žrtvom. Ubojstvo je izvršeno hladnim oružjem, a navodno je riječ o sjekiri ili nekom sličnom oštrom predmetu. Pretpostavlja se da su ubojstvu kumovali droga i alkohol kojih ovom društvu nije nedostajalo, napisala je tog rujna Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist