Aktualno

UČINITE SVOJ DOM SIGURNIJIM Policiji predali eksploziv, ručne bombe…

UČINITE SVOJ DOM SIGURNIJIM Policiji predali eksploziv, ručne bombe...

U četvrtak, 5. siječnja, policijskim službenicima protueksplozijske zaštite građani, koji su željeli ostati anonimni, su predali 1 kg privrednog eksploziva, 13 komada detonatorskih kapisli, 3 ručne bombe, 10,3 metara sporogorućeg štapina i 109 komada raznog streljiva.
Minsko-eksplozivna sredstva su preuzeli policijski službenici i pohranili ih u sigurnosni kontejner do uništenja.

-Policijska uprava dubrovačko-neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredsta, da učine svoj život sigurnijim i predaju ga policiji na uništenje. Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji anonimno i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje – poručuju iz policije.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Napustio nas je Josip Manolić

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

OD 14 SATI Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist