Kultura

Učenici Pomorsko-tehničke škole radovima pokazali da nam je planet u sve gorem stanju

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u utorak 19. travnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad otvorena je izložba radova naziva ‘Planet nam je u sve gorem stanju!’ učenika 3. i 4. razreda  Pomorsko-tehničke škole, a povodom Dana planeta Zemlja koji se službeno obilježava 22. travnja. Izložbu su otvorili slikar i restaurator Robert Kralj,  Marina Serdarević, profesorica Pomorsko-tehničke škole i mentorica ERASMUS+ projekta i akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann, ujedno i mentorica digitalnih radionica.

-Osnovni cilj ove izložbe je podizanje svijesti o zaštiti našeg okoliša, pa je tako glavna tema uglavnom more i ribe, u smislu plastike koje te ribe konzumiraju i mijenjanja staništa, ali nije to jedini cilj izložbe. Još je jedan cilj, ustvari, predstaviti se lokalnoj zajednici, izaći iz škole, susresti se s drugim predstavnicima, ući u atelje. Isto tako, osvijestiti važnost timskog rada, kritičkog mišljenja, kolaboracije – izjavila je Serdarević.

-Ovaj je projekt nastao u sklopu STEM, odnosno STEAM nastave koja je u suvremenom rječniku dobila A(rt) kao umjetnost koja se koristi kao ljepilo koje povezuje sve ostale predmete kao interdisciplinarni način suvremene nastave – kazala je Serdarević.

-Drago mi je da smo se malo poigrali s tim predmetima koji su i reciklažni i otpadni materijali, tako smo koristili i stirodur i stiropor, kartone, odbačene najlonske vrećice, čaše od jogurta, plastične boce da bi nekako ljudima osvijestili da moramo štititi okoliš, i da nam je to nekako cilj uopće prostor oko nas poštivati – zaključila je Jovanović Trostmann.

Izložba je otvorena do 25. travnja radnim danima od 8 do 19 sati.

Pročitajte još

‘MOZAIK PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI’ Predstavljen zbornik radova o 250. obljetnici župe Presvetog Spasitelja u Mokošici

Dulist

Dubrovački kolekcionari pridružili se obilježavanju 750 godina Dubrovačkog statuta!

Dulist

Kazalište Marina Držića ni ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija