Kultura

Gitarski koncert Vasilija Toljića u Saloči od zrcala

Mladi crnogorski gitarist Vasilije Toljić nastupa ove srijede u 20 sati u Saloči od zrcala u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ovaj mladi gitarist privlači pozornost svojim virtuoznim nastupima pa će samim time sigurno oduševiti dubrovačku publiku. Program je raznolik i kombinira različite klasične i modernije stilove. Svoje glazbene početke opisuje ovako: Gitaru sam počeo svirati želeći da imitiram brata, i moja ljubav prema njoj je rasla polako, usporedno s ljubavlju prema klasičnom repertoaru, bez bilo kakve ambicije. Jednog jutra, probudio sam se znajući šta želim raditi čitavog života. Ne sjećam se da sam odluku donio svjesno. Ona je bila samo prirodan plod te ljubavi“.

PROGRAM
F. Poulenc: Sarabande, FP 179
M. de Falla: Tombeau de Debussy
D. Bogdanović: Sonata 3 : Moderato Appassionato, Allegretto
J. S. Bach: Sarabande, BWV 995
A. Ourkouzounov: Cinq Impasses : Sonoro e delicato, Vivo marcato
I. Stravinsky: Elegy
J. S. Bach: Suite, BWV 997 : Sarabande , Gigue, Double
J. Dowland: Forlorn Hope Fancy

Ulaz je slobodan, a s obzirom na ograničen broj mjesta, na koncert je najbolje doći najmanje deset minuta ranije.

BIOGRAFIJA GITARISTA

Vasilije Toljić rođen je 7. svibnja 1997. godine u Nikšiću. Osnovnu i Srednju muzičku školu
(“Dara Čokorilo”, Nikšić) završio je kao učenik prof. Gorana Perišića. Diplomu “DEM” stekao je na Konzervatorijumu “Maurice Ravel” u Parizu, u klasi Gitare prof. Gabrijela Bjanka (Gabriel Bianco) i klasi Kamerne muzike prof. Atanasa Urkuzunova (Atanas Ourkouzounov). Duple osnovne akademske studije završio je u Strazburu: na odsjeku za Gitaru na Muzičkoj akademiji (Académie supérieure de musique de Strasbourg) u klasi Dua Melis (Duo Melis) i na odsjeku za Muzikologiju na Univerzitetu (Université de Strasbourg). Trenutno pohađa specijalističke studije iz gitare u istom gradu.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija