Crna kronika

U ŽUPI I KONAVLIMA Spriječeno krijumčarenje 27 stranih državljana!

policija ilustracija 5

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda prošlog su petka, u dva odvojena slučaja spriječili  krijumčarenje ukupno 27 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u prvom su slučaju u ranim jutarnjim satima na području Župe dubrovačke zaustavili tri osobna vozila u kojima se nalazilo ukupno 12 stranih državljana, u svakom vozilu po četvero. Vozilima su upravljali državljani Republike Hrvatske u dobi od 37 i 40 godina i državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 31 godine.

Drugo vozilo zaustavljeno je istog dana u poslijepodnevnim satima, na području Konavala. Vozilom je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu se nalazilo 15 stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti vozači strane državljane za novčanu naknadu trebali prevesti do Rijeke, kao i da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku prethodno tog dana.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ svi spomenuti vozači su kazneno prijavljeni, dok je svim stranim državljanima zbog nezakonitog prelaska državne granice izdano je rješenje o protjerivanju iz EGP-a s višegodišnjom zabranom ulaska i boravka i oni su postupkom readmisije vraćeni u državu iz koje su došli, u konkretnom slučaju u BiH.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist