Grad

U SUSTJEPANU MOŽE, U GRUŽU NIJE MOGLO DUSTRA o šarenoj zebri: Isto vrijeme, druga sudbina

U SUSTJEPANU MOŽE, U GRUŽU NIJE MOGLO DUSTRA o šarenoj zebri: Isto vrijeme, druga sudbina

Isto vrijeme, druga sudbina – poruka je Dubrovačke stranke DUSTRA-e na čijem je čelu Željko Raguž, nakon što je gradonačelnik Mato Frankoivć ove subote objavio foografije novog šarenog pješačkog prijelaza u Sustjepanu.

Raguževa DUSTRA prisjetila se, naime, šarene zebre koju članovi ove strane i tadašnji zamjenik gradonačelnika Željko Raguž oslikali kraj gruške škole, u Ulici Andrije Hebranga. Bilo je to 2016. godine, no ista se morala vratiti u prvobitno stanje, odnosno u svi bijele tonove. Tada smo pisali kako su sukladno Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama oznake na kolniku bijele boje, a iznimno se žutom bojom označavaju oznake mjesta na kolniku i nogostupu na kojima je zabranjeno parkiranje; crta za odvajanje traka za kretanje vozila javnog prijevoza putnika; oznake parkirališnog mjesta za osobe s invaliditetom; oznake kojima se obilježavaju mjesta za određene namjene (autobusna stajališta, taxi–vozila, policija, biciklističke i pješačke staze i dr.); naprave za smirivanje prometa (umjetne izbočine i uzdignute plohe) te oznake kojima se privremeno preusmjerava promet (privremena regulacija prometa) i obilježavaju privremene opasnosti na kolniku.

Zbog Raguževe šarene zebre, pisali smo tada, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je po sili zakona podignula prekršajnu prijavu, a zebra je vraćena u prvobitno stanje.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist