Grad

[FOTO] RONILAČKI KLUB DUBROVNIK Počistili ispred ‘svojih vrata’ za 60. obljetnicu postojanja

Ciscenje podmorja

Ronilački klub Dubrovnik i ove godine nastavlja s eko akcijama čišćenja podmorja, a prva se odradila ispred prostorija kluba u Solitudu i na obližnjoj plaži Mandrač u mjesecu kada klub slavi 60 godina postojanja.

– Sudjelovalo je dvadesetak volontera što pod morem, na moru i na kopnu. Trudimo se godinama, a i dalje ćemo nastaviti da nam more i podmorje budu sto čišći i ugodniji – istaknuli su iz Ronilačkog kluba Dubrovnik te dodali nekoliko rečenica povodom 60 godina kluba.

– Ronilački klub Dubrovnik osnovan je 1964. godine, pod imenom ‘Orhan’, a 1980. Godine mijenja ime u Klub za podvodno sportske aktivnosti. Nadalje od 1993. godine djeluje pod nazivom Ronilački klub ‘Dubrovnik’. Trenutno Klub broji preko stotinjak članova, od kojih je četrdesetak stalno aktivnih. Klub je osnovan zbog svoje istinske predanosti i ljubavi prema moru i podmorju s ciljem da svoje znanje i iskustvo prenese na sve one koji se žele baviti ronjenjem i napredovanjem u ronjenju – napisali su iz Kluba te istaknuli kako su posebno posvećeni ekologiji.

– Organiziramo i provodimo ekološko – edukativne akcije s ciljem očuvanja podmorja. Surađujemo s jedinicama lokalne samouprave u smislu očuvanja podmorja, zatim sa Dubrovačkim vatrogascima i Hrvatskom gorskom službom spašavanja, gdje aktivno sudjelujemo u spašavanju ljudi i imovine. Isto tako, sudjelujemo u svojstvu organizatora ili partnera u mnogim ekološkim akcijama, a koje se svake godine održavaju diljem Dubrovačko-neretvanske županije, ali i šire, Splita, Kornata, Vukovara. Odazivamo se na slične akcije i van Hrvatske – zaključili su.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist