Kultura

U SUBOTU Predstavljanje knjige Anke Duper u Kući Bukovac

U SUBOTU Predstavljanje knjige Anke Duper u Kući Bukovac

Društvo dubrovačkih pisaca u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala organizira predstavljanje knjige Anke Duper “Povratak – zapisi prognanice”. Knjigu će predstaviti književnik i predsjednik Društva, Boris Njavro, profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić te snimatelj i redatelj Nikola Duper, sin autorice.

Predstavljanje će se održati u subotu, 22. listopada 2022. u Kući Bukovac u Cavtatu s početkom u 18 sati.

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu, kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njenom djetinjstvu i mladosti. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu (www.anka.duper.org/) nastavlja voditi sin Nikola.

Nakon promocije knjiga će se uz popust moći i kupiti, a sav prihod namijenjen je izdavačkoj djelatnosti Društva dubrovačkih pisaca.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist