Kultura

Bogat drugi tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Bogat drugi tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama

U drugom tjednu obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige (17. listopada – 15. studenoga) Dubrovačke knjižnice će ugostiti pripovjedačicu narodnih bajki, Jasnu Held. Događanje će se održati u ponedjeljak, 24. listopada s početkom u 18 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, I. kat). Od 1994. godine Jasna Held nastupa kao profesionalna pripovjedačica bajki i priča te lutkarica.

U utorak, 25. listopada u 15 sati u Ogranku Lapad voditeljica Renata Zlatković održat će radionicu o  Aspergerovom sindromu za učenike OŠ Mokošica, a na isti dan u 17 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad, Odjel za djecu i mlade organizira radionicu “Bajkom oko svijeta” gdje će sudionici  posjetiti dvije regije – Istru i Gorski kotar. Nakon bajki “Kraljeva kći” i “Od Jaganjaca postali momci”, upoznat će sa navedenim regijama,  a potom slijedi kreativni dio – izrada likova iz bajke. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 12 godina. Prijave se vrše na djecji@dkd.hr i na Messenger Odjela za djecu i mlade.

U srijedu, 26. listopada s početkom u 16:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad održat će se druga radionica “Emocionalno opismenjavanje za djecu i mlade” za učenike osmih razreda, a čija je voditeljica Kristina Rožić, a u 17 sati počinje radionica Forum mladih Grada Dubrovnika: O čemu sve pišemo koja će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala). Čitateljski klub Dubrovačkih knjižnica održat će se također u srijedu, 26. listopada s početkom u 18 sati u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik (III.kat).

U četvrtak, 27. listopada s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala) održat će se predstavljanje monografije “Anton Perko, mornar, dvorjan, slikar”. Na predstavljanju sudjeluju autori Peter Zimmermann i Sanja Žaja Vrbica uz pratnju glazbenica iz slikarevog rodnog kraja Vranskoga: Urška Križnik Zupan, Alenka Bogataj i Lucija Bogataj.

Za kraj drugog tjedna, u petak, 28. listopada Dubrovačke knjižnice organiziraju drugu radionicu “Bajkom kroz mjesec knjige”  za djecu od 5 do 9 godina u Ogranku Mokošica u 17 sati, a s početkom u  19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se predstavljanje knjige “Adelheid” mladog dubrovačkog  autora, Davidea Criscuoloa. Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati Matilda Perković i Renata Zlatković.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist