Kultura

U Saloči od zrcala održan koncert ukrajinskih glazbenica

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u petak 22. srpnja u Saloči od zrcala održao se donacijski koncert ukrajinskih glazbenica Iryne Voronkove (violinistice) i Oleksandre Pershyne (pijanistice).

Na programu su se našle skladbe Césara Francka i uvodna djela ukrajinskih kompozitora, Vasylija Barvinskog i Levka Revutskog. Povod za organizaciju koncerta glazbenice su pronašle u činjenici da se njihove obitelji, prijatelji i sugrađani u Ukrajini trenutno nalaze u teškim vremenima te su glazbom htjele poručiti da su uz njih.

Svi posjetitelji imali su priliku podržati ovu inicijativu donacijskim sredstvima koji će se poslati u Ukrajinu kao humanitarni doprinos u ovim trenucima.

U realizaciji koncerta sudjelovale su Dubrovačke knjižnice, Dubrovački simfonijski orkestar, Crveni križ i Društvo hrvatskih skladatelja.

 

Pročitajte još

Monografija ‘ANTUN MASLE’ Igora Zidića: Novo čitanje opusa dubrovačkog umjetnika

Dulist

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija