Hrvatska

U Saboru se pije svaki dan!

U Saboru se pije svaki dan!

Pred saborskim zastupnicima je konačni prijedlog Zakona o zaštiti na radu, a najviše ih se dojmila odredba o nula promila na radnom mjestu, donosi index.hr.

– Mi smo stajališta da to treba precizirati i da u zakonu treba pisati, što i piše da je zabranjeno dolaziti alkoholiziran na posao i 0,0 promila je nešto od čega ne odustajemo – rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji tvrdi i da neće biti otkaza za pijanog radnika nego taj dan neće raditi.

– Jasno da nitko neće dobiti otkaz zbog toga, nitko neće dobiti otkaz što mu je taj dan utvrđeno da ima nedozvoljenu količinu alkohola nego jednostavno taj dan neće raditi. Doći će drugi dan i radit će normalno – dodao je.

SDP-ova zastupnica Gordana Sobol upozorila je na posljedice alkohola, a laburist Dragutin Tušak i HSU-ov Silvano Hrelja na zakonske nelogičnosti:

– Iznesen je podatak da je u EU 25% svih ozljeda, izostanaka s posla i sukoba na radnom mjestu uzrokovano upravo zlouporabom droga i alkohola – kaže Sobol.

– Nije dobro da jedno ministarstvo zagovara, kad je u pitanju Zakon o sigurnosti u prometu, da se može do 0,5% promila dok se ovom odredbom to brani – rekao je Tučak.

I HDZ-ovog Gorana Marića muči zakonsko rješenje. Također, Marić dodaje kako je i na Markovom trgu alkohol sasvim uobičajena stvar.

– U Saboru nema dana da se ne pije, a i predsjednik Vlade svaki dan pije alkohol na radnom mjestu – tvrdi Marić.

Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista, podsjetio je na ručak od 9500 kuna, na kojeg je SDP-ov gradonačelnik Splita vodio ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića:

– Splitski gradonačelnik slistio je sedam boca vina pa je nakon toga donosio neke odluke.

Mrsić je uvjeren da je zakon kvalitetan.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist