Aktualno

U PONEDJELJAK NA IUC-U Znanstveni skup posvećen prof. Hrvoju Kačiću

Vodeći stručnjaci za pomorsko i transportno pravo iz Hrvatske i inozemstva dolaze u Dubrovnik na tradicionalni, četvrti po redu tečaj međunarodnoga pomorskog i transportnog prava pod nazivom International Maritime and Transport Law Course – Transport Law de lege ferenda 2023.
Naime, od 11. do 15. rujna na IUC-u raspravljat će se o brojnim pitanjima od izravnog interesa za brodare i ostale subjekte pomorskog gospodarstva, kao što su ograničenje odgovornosti brodara, digitalizacija i primjena umjetne inteligencije u pomorskom, kopnenom i zračnom transportu, uporaba autonomnih brodova i drugih vozila (pravni aspekti uporabe plovila bez ljudske posade), zaštita morskog okoliša od onečišćenja s brodova, radnopravni odnosi pomoraca, pomorsko osiguranje, novi propisi u području pomorskog i prometnog prava, te brojna druga.
Ovaj pomorsko pravni tjedan započet će u ponedjeljak, 11. rujna 2023., znanstvenim skupom posvećenim prof. Hrvoju Kačiću. U okviru skupa razmatrat će razna pitanja uglavnom vezana uz sudare brodova na moru.

Pročitajte još

STIGLA MEHANIZACIJA Počele pripreme za rušenje Hotela Sumratin!

Dulist

[FOTO] Jesu li vam Irena, Brigita i Paulina jutros izmjerile tlak i šećer u krvi?

Dulist

PROMOCIJA I PROSLAVA Knjiga ‘Hercegovački franjevci sto godina u Slanom’ i blagdan sv. Jeronima

Dulist