Aktualno

U PONEDJELJAK NA IUC-U Znanstveni skup posvećen prof. Hrvoju Kačiću

iuc skup kacic

Vodeći stručnjaci za pomorsko i transportno pravo iz Hrvatske i inozemstva dolaze u Dubrovnik na tradicionalni, četvrti po redu tečaj međunarodnoga pomorskog i transportnog prava pod nazivom International Maritime and Transport Law Course – Transport Law de lege ferenda 2023.
Naime, od 11. do 15. rujna na IUC-u raspravljat će se o brojnim pitanjima od izravnog interesa za brodare i ostale subjekte pomorskog gospodarstva, kao što su ograničenje odgovornosti brodara, digitalizacija i primjena umjetne inteligencije u pomorskom, kopnenom i zračnom transportu, uporaba autonomnih brodova i drugih vozila (pravni aspekti uporabe plovila bez ljudske posade), zaštita morskog okoliša od onečišćenja s brodova, radnopravni odnosi pomoraca, pomorsko osiguranje, novi propisi u području pomorskog i prometnog prava, te brojna druga.
Ovaj pomorsko pravni tjedan započet će u ponedjeljak, 11. rujna 2023., znanstvenim skupom posvećenim prof. Hrvoju Kačiću. U okviru skupa razmatrat će razna pitanja uglavnom vezana uz sudare brodova na moru.

Pročitajte još

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Ne bojte se, od kućne klime se ne možete zaraziti legionarkom!

Dulist

Nikolina Pozniak odlazi s čela Lokruma

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u četvrtak?

Dulist