Aktualno

U PONEDJELJAK ‘Hamlet’ i Antonija Pacek dio Midsummer festivala

U PONEDJELJAK 'Hamlet' i Antonija Pacek dio Midsummer festivala

Festival Midsummer Scene nastavlja izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će ovog ponedjeljka, 27. lipnja u 21 sat u Kazalištu prikazati predstavu ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima.
‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ u režiji Livije Pandur je autorski projekt Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur te ujedno adaptacija prema dramama “Dan umorstava u povijesti o Hamletu” Bernarda-Marie Koltèsa i “Hamlet” Williama Shakespeara. Ovo suvremeno uprizorenje kultnog teksta na Velikoj Sceni osmišljeno je za četira lica – Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić).
Ulaznice za Hamleta za sve građane Hrvatske na posebnom su popustu od 50 posto.
Iste večeri u palači Sponza u 21.30 sati nas očekuje nastup skladateljice i pijanistice Antonija Pacek čijim će se koncertom obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta. Publici će priču o povijesti statuta ispričati najbolja hrvatska turistička vodičica Lidija Begić.
Inače, Antonija Pacek je hrvatsko-austrijska skladateljica filmske glazbe. Njezin najnoviji album Seasons of Life objavljen je u ožujku 2022. u izdanju Yellow Rose Records. Rebecca Cullen (za Stereo Stickman Magazin) recenzirala je album: “Skladateljica, umjetnica i filmski usredotočena glazbenica Antonija Pacek donosi osvježavajuće nepredvidivu oštricu kreativnosti u neoklasično područje, sa svojim vrhunskim, intimnim, ali snažnim novim albumom Seasons of Life.”
Antonijina glazba pušta se na brojnim radijskim postajama diljem svijeta, uključujući Classic FM Radio u Londonu, FM Classic u New Yorku, Klassik Radio u Beču, Shades of Classics u Kanadi, Whisperings Radio u SAD-u, itd. Studirala je psihologiju u Beču i na Sveučilištu Cambridge, UK. Antonija živi sa suprugom i tri kćeri u blizini Beča, te u svom ljetnikovcu na Lopudu.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist