DuList PROMO

U PIANO BARU HOTELA LERO Sushi senzacija restorana Port22

promo port22

Pop-up koncept idealan je način upoznavanja s novim okusima jela i pića kroz razna gostovanja restorana ili chefova pa tako ove zime ovakav gastro koncept suradnje ostvaruju hotel Lero i restoran Port22. Radi se o gostovanju restorana Port22 u Piano baru hotela Lero kroz vrlo dobro osmišljenu sinergiju. Tako će za početak, pažnja biti usmjerena na sushi, tempure i tartare restorana Port22 koji se u Piano baru hotela Lero već sada mogu isprobati. Iza restorana Port22 stoje imena naša dva sugrađanina, Ruđera Jelavića i Marka Kusovca, idejnih začetnika nekoliko uspješnih projekata i restorana u Dubrovniku. Po završetku prve sezone u restoranu Port22, chef Ruđer Jelavić zakoračio je u ovaj popup projekt donoseći ‘know-how’ timu hotela Lero.

promo port 22 13
—U ponudi restorana Port22 su tradicionalna jela spravljena na moderan i nekonvencionalan način uz isključivo domaće namirnice. Dodatak našem meniju je i sushi s kojim se posebno ponosimo kao i mladim timom na čelu sa sushi chefom Mustaphom Bendlom – rekao je Ruđer.
—Naše sushi rolice se razlikuju od drugih jer su spravljene, bez umjetnih dodataka s originalnim začinima i uvijek svježim namirnicama, a upravo to predstavlja okosnicu ovog pop-upa. Ideja ovakvih sushi rolica je zaživjela u restoranu Port22 i prepoznata je od gostiju – iznosi Ruđer ističući profesionalnost i znanje Mustaphe koji je također zaslužan za kreiranje ovog dijela menija u Portu22. —Ideja je bila obogatiti postojeću ponudu restorana hotela Lero te ponuditi gostima jednu novu, svježu gastro perspektivu. Htjeli smo našim gostima ponuditi raznolikost kroz tematske večeri poput večeri talijanske, francuske, dalmatinske kuhinje pa tako i večeri japanske kuhinje. Kako smo se već ranije upoznali sa stručnosti tima Port22 i samog Ruđera, sasvim je jasno kako je ova suradnja nastala – rekao nam je Domagoj Dominiković, F&B manager hotela Lero ne krijući zadovoljstvo ovakvom, nadasve, zanimljivom suradnjom. Uslijedilo je planiranje pop-up menija by Port22 i edukacija kuhara i konobara hotela Lero koja je intenzivno trajala puna tri tjedna. Na čelu s Ruđerom, Mustaphom, sushi chefom restorana Port22 i s Josipom Markušićem, chefom kuhinje hotela Lero nastao je bogat, a istovremeno i sažet jelovnik japanskih delicija.

promo port 22 2

 

Sažet i konkretan meni
—Maštovitost i prilagođavanje istočnih jela lokalnim i sezonskim namirnicama dalo je uistinu zanimljive kombinacije sushi rolica koje nose jedan jedinstveni potpis. Primjerice, umjesto avokada koristimo svježu tikvicu koja je rolici dala dozu hrskavosti i svježine, a sa svojom neutralnošću ističe ostale okuse te ih objedinjuje – istaknuo je Ruđer osvrnuvši se na industrijske pojačivače okusa koje danas gotovo svi koriste u pripremi sushija, dok se u ovim rolicama kao pojačivači okusa isključivo koriste sol i maslinovo ulje.
—Ovaj pop-up jelovnik by Port22 je vrlo sažet i konkretan. Glavnu ulogu u meniju ‘nose’ sushi rolice koje se freško prave netom prije naručivanja čiju glavninu čini riba poput tune, lososa ili kozica, a riže ima tek toliko da bi se one mogle formirati – pojasnio je Ruđer. Posebno se izdvajaju pržene rolice u kojima je naglasak na već dobro poznatu tempuru od gambora koja je glavna namirnica takvih rolica.

promo port 22 5
—Kako prepoznati da je sushi rolica netom zarolana i svježa poslužena gostu? Kad se rolica podigne štapićima, mora biti kompaktna. Ako se nori alga i riža rasipaju, to je znak kako je rolica pripremljena sigurnih tri do četiri sata prije posluživanja i da nije bila na sobnoj teperaturi nego u hladnjaku – otkriva nam. U ponudi su još i tartari od tune i lososa, sashimi od tune i lososa, gambori i artičoke u tempuri, rolice s hrskavim gamborima itd. Za vrijeme zimskih dana, Dubrovčani i Dubrovkinje mogu uživati u sushi rolicama Pop up-a Port22 u Piano baru po promotivnim cijenama pa je sve na jelovniku umanjeno za 30 posto.

Pročitajte još

STUDENAC PODRŽAO PROGRAM GLOBE Najavljuju donaciju udrugama koje brinu o podzemnim vodama

Dulist

DENIS AVDIĆ Evo zašto je u Diversa originalni i najbolji Smash burger

Dulist

RESTORAN AMORET Originalna napuljska pizza unutar gradskih zidina

Dulist