Grad

U NOVOM BROJU Nevjerojatno: Natječaje za prodaju zemlje otvarali prije zakonskog roka!?

U NOVOM BROJU Nevjerojatno: Natječaje za prodaju zemlje otvarali prije zakonskog roka!?

Nešto je čini se ponovno trulo u ‘državi Grad Dubrovnik’. Naime, osim razno raznih afera koje su se nedavno vezivale uz Grad čini se kako bi se još jedna takva mogla uskoro ‘zarolati’, a ona datira iz srpnja 2010. godine. S jedne strane riječ je o puno manjim iznosima, a s druge je utoliko katastrofalno teža jer daje naslutiti moguće postojanje jedne nevjerojatne prakse.
DuList je naime u posjedu zapisnika Povjerenstva za otvaranje ponuda za javno nadmetanje koje je objavljeno na stranicama Grada Dubrovnika 18. lipnja 2010. godine. Predmet javnog nadmetanja su među ostalim bile i dvije čestice zemlje koje nose oznaku 240 i 241/2 k.o. Lopud, površine 97 i 111 metara četvornih. Prema uvjetima natječaja početna cijena bila je najmanje 230 tisuća kuna (iako u zapisniku Povjerenstva stoji kako je cijena objavljena u jednom dubrovačkom tjedniku 243 110 kuna), no kada je došlo vrijeme za otvaranje ponuda Povjerenstvo je posumnjalo da su pošiljke otvarane prije vremena!
Naime, kako stoji u zapisniku od 9. srpnja 2010. godine Povjerenstvo u sastavu Olga Muratti, Marita Daničić i Igor Deranja su utvrdili ‘sumnju da su pošiljke otvarane prije nego su došle na Povjerenstvo. Nakon uzimanja u razmatranje kuverte pod rednim brojem interne knjige 3206 primjećena je nepravilnost kuverte na način…

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izadnju DuLista koje je od jutros u prodaji.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist