Grad

U NOVOJ PEDAGOŠKOJ GODINI Palčica će raditi poslijepodne i subotama

U NOVOJ PEDAGOŠKOJ GODINI Palčica će raditi poslijepodne i subotama

Dobre vijesti stižu iz Gradske uprave za sve roditelje djece koja pohađaju gradske vrtiće – nastavlja se s provođenjem programa poslijepodnevnog rada i rada subotom.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, zahvaljujući provođenju projekta „Grad za djecu“, u cijelosti financiranog putem EU fondova, još je 2019. godine uvedena usluga poslijepodnevnog rada vrtića te rada subotom. Nakon što je u travnju 2021. navedeni EU projekt uspješno okončan, iste usluge u dubrovačkim vrtićima nastavile su se provoditi i financirane su proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika unatoč znatnom smanjenju proračunskih sredstava uzrokovanom pandemijom Covid 19.

U novoj pedagoškoj godini, a temeljeno na novoiskazanim potrebama roditelja prilikom upisa, uslugu poslijepodnevnog rada preuzet će DV Palčica. Isti dječji vrtić od nove pedagoške godine preuzet će i uslugu rada subotom, a ovaj program moći će koristiti i polaznici vrtića s područja Mokošice koji iskažu interes za navedenom uslugom.

Ako se uslijed povećanog interesa roditelja tijekom pedagoške godine pokaže potreba za proširenjem navedenih programa, Grad Dubrovnik i ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja bit će spremni udovoljiti zahtjevima i proširiti programe poslijepodnevnog rada i rada subotom.

Naime, na području ustanove Dječji vrtić Dubrovnik poslijepodnevni rad vrtića tijekom posljednja tri mjeseca pohađalo je u prosjeku od petero do desetoro djece u četiri vrtića (Palčica, Škatulica, Ciciban i Izviđač), a rad subotom u dječjem vrtiću Palčica pohađalo je od 12 do maksimalno 19 djece. U posljednja tri mjeseca poslijepodnevni program vrtića na području ustanove Dječji vrtić Pčelica pohađalo je jedno dijete svaki drugi dan dok je subotom vrtić pohađalo do šestero djece.

-Podsjetimo kako Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika, a među planiranim kapitalnim investicijama u predškolski odgoj ističu se dogradnja i nadogradnja vrtića Pčelica, za koju je već ishođena građevinska dozvola te izgradnja vrtića u Komolcu. Za ovaj projekt izrađeno je idejno rješenje, a Grad Dubrovnik iste projekte će, uz one koji se tiču osnovnoškolskog obrazovanja, prijaviti na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za povećanje standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama – zaključuju.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović