Aktualno

U NEDJELJU ZADNJI LET Jet2 ukida svih 12 linija prema Hrvatskoj

Britanska aviokompanija fokusirana na leisure putnike obustavlja promet na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Rezultat je to uvedenih restriktivnih mjera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posljedicu imalo značajan pad potražnje. Jet2 je u prvoj polovici srpnja pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih zračnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, no s značajno manjim brojem linija i tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji.

Jet2 je u priopćenju naveo razloge otkazivanja, a uz letove prema Hrvatskoj, kompanija obustavlja promet i prema Španjolskoj.

-Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mjera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, donijeli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove ljetne sezone. Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini biti će u nedjelju, 6. rujna – stoji u priopćenju.

Kompanija će tako ove nedjelje odraditi posljednje letove prema i iz Hrvatske te prestati prometovati na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli:

Birmingham – Dubrovnik,

London Stansted – Dubrovnik,

Manchester – Dubrovnik,

Newcastle – Dubrovnik,

Birmingham – Split,

East Midlands – Split,

Leeds – Split,

London Stansted – Split,

Manchester – Split,

Birmingham – Pula,

Leeds – Pula,

Manchester – Pula.

Nakon što je letove i turističke aranžmane za ovu ljetnu sezonu u potpunosti otkazao britanski TUI, Jet2 je bio jedini koji je nudio britanskim turistima pakete za odmor u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Kako doznajemo, kompanija je na linijama koje su prometovale prema Hrvatskoj ostvarila prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40 posto što se ne može smatrati zadovoljavajućim.

Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proljeće 2021. godine, no to će svakako ovisiti o pandemiji i restriktivnim mjerama.

Pročitajte još

[FOTO] MISA U PRIDVORJU Vjernici uveličali proslavu blagdana svetog Antuna

Dulist

EURO 2021. Cebalo: Pojačan je nadzor kafića. Kontrolu uz redare vrši policija i državni inspektorat

Dulist

Iz DHMZ-a upozorili na grmljavinsko nevrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija