Sport

U nedjelju svi na Lapad Run, na snazi i privremena prometna regulacija

U nedjelju svi na Lapad Run, na snazi i privremena prometna regulacija

Još nas svega nekoliko dana dijeli od utrke Lapad Run kojom Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obilježavaju Mjesec borbe protiv raka dojke. Ova lijepa sportska priča startat će u nedjelju, 24. listopada u 9:30 sati u Uvali Lapad.

-Pozivamo Dubrovkinje i Dubrovčane da se u što većem broju odazovu na nedjeljnu utrku i da rekreacijom, koja ima itekako važnu ulogu u očuvanju zdravlja, podrže ovaj plemenit cilj – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković te objasnio kako sudionici mogu birati između šetnje ili trčanja i to na dvije dionice – 5 ili 10 km, a sve kako bi se podigla svijesti o važnosti redovnih preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti.

Podsjetimo, prema aktualnim podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otkrije se jedan rak dojke svaki četvrti dan, dok se na razini Hrvatske dnevno otkrije čak šest novih slučajeva. No, bolest je izlječiva u preko 95% slučajeva ako se otkrije na vrijeme.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za utrku do petka, 22. listopada putem službene stranice Du Motiona.

PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA

Za vrijeme održavanja utrke u vremenu od 9.30 do 11.30 privremena prometna signalizacija zabrane prometovanja za sva vozila bit će postavljena na križanju ulice Miljenka Bratoša s ulicom Kneza Domagoja, križanju ulice Miljenka Bratoša s Oraškom ulicom, spoju ulice Miljenka Bratoša s Lapadskom obalom te spoju Riječke ulice i ulice Ivana pl. Zajca.

Covid-19 uvjeti za registraciju

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, svi trkači stariji od 14 godina moraju zadovoljiti barem jedan od uvjeta za sudjelovanje: posjedovanje valjane EU digitalne COVID potvrde, negativni PCR test ili brzi antigenski test, potvrdu o preboljenju COVID-19 bolesti ili potvrdu o cijepljenju (za treće zemlje).

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist