Aktualno

U nedjelju svećeničko ređenje don Ivana Galjufa i don Petra Markića

ivan galjuf i petar markic

Dubrovačka biskupija dobiva dvojicu novih svećenika. Svećeničko ređenje don lvana Galjufa i don Petra Markića, kandidata na naslov Dubrovačke biskupije, bit će u nedjelju 9. lipnja u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, a sakrament će im podijeliti dubrovački biskup Roko Glasnović.

lvan Galjuf, sin Miša i pok. Helije r. Bodulović, rođen je 1992. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Župi dubrovačkoj, a srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Dubrovniku. Nakon završetka školovanja radio je nekoliko sezona u struci, a 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu gdje je proveo dvije godine studija. Nakon završene dvije godine prebacio se u Zagreb na Institut Družbe lsusove (Jordanovac), a formaciju je nastavio kod Misionara Krvi Kristove u Misijskoj kući sv. Gašpara u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije 2. travnja 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studije je završio u rujnu 2023. godine. Đakonski praktikum je obavio u župi Svih svetih u Blatu.

Petar Markić, sin Luke i Katarine r. Dodić, rođen je 1999. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Janjini na Pelješcu. Nakon završetka osnovne škole 2014. godine upisao je Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju “Don Frane Bulić” u Splitu kao kandidat Dubrovačke biskupije. Nakon završetka srednje škole 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. Nakon tri godine studija i formacije u Splitu prebacio se na studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate Dubrovačke biskupije 18. ožujka 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studije teologije završio je u rujnu 2023. godine. Službu đakonata je obavio u župi Velike Gospe, katedrala.

Banner 300x250 DU 1

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist