Kultura

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Humanitarni vokalno-instru­mentalni koncert Folklornog ansambla Linđo pod nazivom ‘Igrajte nam mužikaši’ održat će se u nedje­lju 20. lipnja u 21 sat ispred Kneževa dvora. Koncert koji je postao tradi­cija, kao dar Gradu povodom Svjet­skog dana glazbe, ove je godine dobio i humanitaran karakter, kao finale akcije ‘Linđovci za Petrinju’. Priku­pljena sredstva donirat će se strada­lima u potresu na Banovini.

— U ovogodišnji vokalno-instrumen­talni koncert, osim naših standardnih desetak profesionalaca i kadra ama­tera koji redovno vježbaju i nastu­paju, uključit ćemo i dio početnika te dio veterana. Riječ je o bivšim člano­vima koji su nam se tijekom zadnjih nekoliko mjeseci priključili. Na kon­certu ćemo izvesti program iz središ­nje i sjeverne Hrvatske. Koncert je poklon Gradu – rekao je ravnatelj FA Linđo Vlaho Kljunak.
Podsjeća kako su nedavno, nakon šestomjesečne zabrane rada, počeli s probama s amaterima, i to u ple­snom dijelu. Zaposlenici, odnosno profesionalci, redovno su vježbali, dodaje. Najvažnije od svega je, ističe, što su ‘po odluci pušteni u rad’ te su već odradili neke aktivnosti. Ravnatelj FALinđo ne skriva sreću jer napokon mogu nastupati.
— Radujemo se novim počecima, nadamo se da je to sve skupa simbo­lično i da će biti dobra najava za dalje. Linđovci su motivirani, svima im je falio – istaknuo je.

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Nastupi na Igrama
Prvi veliki plesni nastup Linđovaca s programom u trajanju od sat i pol vre­mena bit će na Dubrovačkim ljetnima igrama.
— To je nešto za što se posebno spremamo, osim malih komercijal­nih nastupa. Imat ćemo ukupno dva nastupa. Naš je cilj zadržati tradi­ciju nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama. Također, cilj nam je da se u ovom kratkom vremenu, što imamo ispred sebe, bolje pripremimo te da do Igara dosegnemo razinu izvedbe koja se od ansambla Linđo očekuje. Zadovoljni smo početnim odazivom na probe – rekao je. Naglašava kako nisu uspjeli proslaviti 55. obljetnicu osniva­nja Folklornog ansambla.
— Trebali smo je proslaviti krajem 2020. godine. Nismo to uspjeli napra­viti, i rekli smo da hoćemo na Igrama. No, zabrana rada i proba je predugo trajala te mi sasvim izvjesno na Igrama nećemo moći to i napraviti – kazao je te dodao da će kroz idućih nekoliko tjedana donijeti odluku u proslavi obljetnice.

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist