Sport

U nedjelju će se u Dubrovniku odigrati finale ITF juniorskog turnira

U nedjelju, 24. listopada u Gospinom Polju na terenima Tenis Centra Dubrovnik, odigrat će se finale ITF juniorskog turnira.

Naime, u listopadu 2019. Dubrovnik je bio prvi put u povijesti domaćin ITF juniorskog turnira kojeg od kraja 90-ih organizira međunarodni teniski savez. ITF Futures je turnir koji omogućuje mladim igračima ulazak u profesionalni tenis, ATP (Assosication of Tennis Professionals) ljestvicu, a potom na ATP i WTA World Tour. Na svijetu postoji samo 30 – ak ITF Futures turnira, dok se u Hrvatskoj organizira samo nekoliko, a jedan od njih je odlukom Hrvatskog Teniskog Saveza ustupljen gradu Dubrovniku i Tenis klubu Ragusa kao glavnom organizatoru. Gotovo svi profesionalni igrači su prije svoje PRO karijere morali proći niz ITF turnira koji se uglavnom organiziraju u najpoznatijim gradovima svijeta kao što su Tokyo, Pariz, Dubai, Melbourne i New York.

– Ovo je novi korak u smjeru etabliranja Dubrovnika, ne samo juniorskog tenisa u okvirima Dubrovnik Dub Bowla, već viziji da Dubrovnik u skoroj budućnosti bude domaćin i većih turnira iz kategorije ATP i WTA – poručuju iz organizacije.

Pročitajte još

‘I JA SAM DIJETE JUGA’ Potražite besplatan godišnjak uz današnji DuList!

Dulist

GOSTI BOLJI ZA JEDAN GOL Barakude završile pripreme s talijanskom reprezentacijom

Dulist

Oslabljena Hrvatska nije uspjela pobijediti Japan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija