Zanimljivosti

U NEDJELJU Besplatno razgledavanje Grada uz vodiče

U NEDJELJU Besplatno razgledavanje Grada uz vodiče

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik organizira besplatno razgledanje Grada organizira u nedjelju 12. siječnja u 12 sati ispred Turističke zajednice Grada Dubrovnika na Pilama.

Dubrovački vodiči tako su se priključili projektu ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 30 gradova Hrvatske (zaštićenih lokaliteta). Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

-Odlični odazivi građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i vaša podrška, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni, potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje. Ujedno smo htjeli istaknuti važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj – ističu iz Društva turističkih vodiča ‘Dubrovnik’.

Pročitajte još

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

Dulist

VREMENSKI EKSTREMI Najviša temperatura u Pločama, najjači udar vjetra na Masleničkom mostu…

Dulist

ŽIVOT S 318 EURA Biste li mogli živjeti na najnižoj mirovini?

Dulist