Aktualno

U NAS SKUPLJE Potpuno ista stolica u Hrvatskoj košta 218 eura, u Njemačkoj 99 eura

U NAS SKUPLJE Potpuno ista stolica u Hrvatskoj košta 218 eura, u Njemačkoj 99 eura

Mnogi su se šokirali shvativši koliko se cijene za istu stvar mogu razlikovati po različitim zemljama Europske unije, pišu 24 sata. Nekako se čini da su kod nas najviše, ako usporedimo cijenu Tossberg modela stolice koju prodaju u Ikei. Nevjerojatne razlike u cijenama objavio je Europski centar izvrsnosti potrošača (ECIP) na svojoj Facebook stranici koju vode pod nazivom ‘Halo, inspektore’.

Evo što su napisali:

‘Zašto je hrvatska Ikea najskuplja? Uspoređujemo cijene jednog Ikeinog proizvoda u različitim državama u EU i van nje. I, začudo, Hrvatska je po cijeni od 218 € OPET najskuplja!?! Nešto je jeftinija po cijeni Tossberga Ikea u Srbiji (215 €) koja nije u EU. Taj stolac u Italiji skoro je upola jeftiniji (129 €), dok je u Njemačkoj taj isti Tossberg trenutno u prodaji po novoj cijeni za nevjerojatnih 99 €.’

IKEA navodi kako se uvijek trude da njihove cijene budu pristupačne, prenio je portal gorica.info i objavio njihovu izjavu:

‘No na finalnu cijenu proizvoda utječu i druge cijene, kao što su cijene sirovina i transporta. Stoga se cijene mogu razlikovati na različitim tržištima’, rekli su u Ikei.

Foto: Pixabay

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist