Aktualno

U najboljem slučaju 2014. godine

U najboljem slučaju 2014. godine

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas u Splitu kako bi izgradnja Pelješkog mosta u najboljem slučaju mogla početi 2014. godine. 

– Naš ključni cilj je da ispregovaramo da izgradnja Pelješkog mosta uđe u Jadransko-jonsku, uz sufinaciranje iz fondova Europske unije – rekao je za Hinu ministar Hajdaš Dončić. Ministar je, podsjetio kako je na izgradnji pelješkog mosta urađeno šest posto posla, a izvođači radova su u lipnju 2010. obustavili posao jer nisu bila osigurana sredsta.

Također je nadodao kako je Vlada raskinula štetan ugovor i na taj način spasila izvođače radova, Konstruktor, Viadukt i Hidroelektru od stečaja jer ne moraju, naveo je Hajdaš Dončić, platiti činidbenu garanciju.

Pored toga što smatra kako je Pelješki most dugoročno rješenje prometnog povezivanja s dubrovačkim područjem, ministar je dodao kako bi kratkoročno rješenje, nakon što Hrvatska 1. srpnja 2013. uđe u EU, moglo biti trajektno povezivanje Komarna-Brijest, ako Dubrovačko-neretvanska županija promijeni prostorni plan za izgradnju trajektne luke u Komarni, što do sada nije bio slučaj. 

– Najvjerojatnije ćemo imati pojačanu liniju Ploče-Trpanj za prijevoz žive stoke i školjki jer ne mogu proći kroz koridor Neum – naveo je. 
 

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist