Kultura

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga započele radionice M.U.Z.A.

Radionica M.U.Z.A. za mlade srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održana je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung u subotu 19. rujna u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Završna izvedba za javnost planirana je u periodu od 15. listopada do 1. prosinca u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i putem mrežnih stranica Igara te udruge Sve ostalo je glazba.

Radionica autorice i voditeljice Ivane Jelače tematski je vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a osmišljena je kao edukacija kroz koju se polaznici upoznavaju s važnom ulogom ljetnikovaca i njihovih salona kroz povijest, promatrajući ih kao mjesta kreativnog stvaralaštva u sadašnjosti.

Mladi polaznici u subotu su se kroz obilazak, predavanje i multimedijsko izlaganje upoznavali s prostorom i povijesnim kontekstom dubrovačkih ljetnikovaca, nakon čega su dali svoje osvrte. Na temelju toga, slijedi postavljanje koncepta završne izvedbe, a kako bi se koncept što kvalitetnije razradio i polaznici što bolje upoznali s materijom, bit će podijeljeni u manje grupe koje, svaka prema izboru i pod mentorstvom suradnika na projektu, nastavljaju raditi na daljnjem istraživanju i dokumentiranju, pripremi koreografija i glazbenih improvizacija te snimanju audio-vizualnih materijala.

Uz Ivanu Jeljaču kao suradnici-mentori sudjeluju voditeljica dramske skupine Gimnazije Dubrovnik Matilda Perković, Zrinka Japunčić iz Plesnog studija Lazareti te Igor Miošić iz Udruge za promicanje medijske kulture Luža. Radionica M.U.Z.A. održava se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Dubrovačkom baštinom i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Pročitajte još

Tonko Smokvina još četiri godine na čelu Umjetničke galerije

Dulist

U KONAVLIMA Gostujuća izložba Arheološkog muzeja Zadar ‘Nin i novac’

Dulist

U LAZARETIMA Predavanje ‘Školovanje žena u Dubrovniku od 1876. do 1920. godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija