Kultura

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga održavaju se radionice kreativnog pisanja

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, radionicu kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga vodit će Miroslav Mićanović i to u dva turnusa po četiri dana, od 28. do 31. listopada te od 19. do 22. studenoga. Radionica će se održavati od 18 sati, a vikendom u jutarnjim satima.

Ova radionica kreativnog pisanja je zamišljena kao mjesto pisanja i čitanja, otkrivanja mogućnosti da se jednostavnošću i igrom dođe do onoga što se nerijetko u procesu učenja izgubi: spontanost, osjećaj za govor svakodnevnoga, domišljanje i discipliniranje vlastite pjesme priče, koju želimo govoriti, zapisati. Pisanje će se na radionici pokazati kao potreban i dobrodošao način strukturiranja vremena i kreiranja životnog prostora, stvaranja lirskoga intimnog dnevnika, prepoznavanja važnosti vlastite uloge i načina intervencije u poeziji, prozi, ili drugim pisanim formama. Polaznici će imati priliku naučiti kako pjesmu, kratku priču, zapis, sravniti s jezikom svakodnevice i osobnim životnim iskustvima. Kako pisati i opisivati, interpretirati, koja su uporišta i kako se orijentirati u magiji, figurama i skrivenim mjestima i značenjima teksta.

Voditelj je hrvatski književnik i pjesnik Miroslav Mićanović, ujedno i ovogodišnji dobitnik Nagrade Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti. Mićanović objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima, a tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede te prevođeni na druge jezike. Redovno sudjeluje na hrvatskim i europskim književnim festivalima te vodi radionice kreativnog pisanja diljem Hrvatske.

Radionica je namijenjena kako onima koji već pišu poeziju ili prozu tako i početnicima, no broj sudionika je ograničen pa se potrebno prijaviti na e-mail adresu: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr do utorka 27. listopada u 12 sati.

Dubrovačke ljetne igre svoje programe organiziraju u skladu s Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija koje izdaje HZJZ-a, te se publiku moli da se istih pridržava.

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija