Kultura

U LAZARETIMA Predstavljanje zbirke poezije ‘Pala s kruške’ Ane Soldo

U LAZARETIMA Predstavljanje zbirke poezije 'Pala s kruške' Ane Soldo

Predstavljanje zbirke poezije ‘Pala s kruške’ Ane Soldo održat će se u četvrtak, 30. studenog u 18.30 sati u II. lađi Lazareta održat će se  Uz autoricu, zbirku će predstaviti Boris Njavro, Marlena Ćukteraš i Jure Miloš. Moderator promocije bit će Helena Brajković.

Ana Soldo piše poeziju visoke emocionalnosti trenutno reagirajući na poticaje iz života: ljepotu prirode, drage ljude, smijeh, radost, ali i tugu i razočaranje. Njezini su stihovi često meditacija osamljenog lirskog subjekta suočenog s prirodnim elementima, šumom, morem, zemljom istovremeno okrenutom onostranom. Književni rad Ane Soldo odlikuje snažna zavičajnost i povezanost s poviješću i tradicijom rodne Hercegovine.

Ana Soldo se rodila u Trebinju 1981., a odrasla je i obrazovala se u Ravnom i Neumu. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a nakon diplome, radila je kao nastavnica hrvatskog jezika. Od 2009. do 2018. godine bila je zaposlena na mjestu ravnateljice Javnog poduzeća Vjetrenica, a nakon toga djeluje na mjestu pomoćnice ravnatelja za planiranje razvitka i upravljanje razvitkom i opće poslove u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Pisanjem poezije i kratke proze bavi se od djetinjstva i za svoj rad nagrađena je književnim nagradama Stopama pobijenih i Tomica Penavić – moja prva knjiga Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg. Živi i radi u Širokom Brijegu.

Događaj organizira Dubrovačka baština.

Pročitajte još

‘Krakelure, Pavo i ja’ – splitska izložba i performans Slavena Tolja

Dulist

[FOTO] ‘JA SAM ONA KOJA NISAM’ Gostujuća predstava oduševila dubrovačku publiku

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Otvaranje’ Berte Miloš

Dulist