Kultura

U GALERIJI OTOK Izložba ‘Izolacija’ dubrovačke umjetnice Noemi Čotić

U GALERIJI OTOK Izložba 'Izolacija' dubrovačke umjetnice Noemi Čotić
ART Radionica Lazareti poziva na otvorenje izložbe Noemi Čotić ‘Izolacija’. Izložba se otvara u Galeriji Otok u četvrtak, 30. studenog, u 18 sati.
Likovni svijet Noemi Čotić, mlade dubrovačke umjetnice koja je diplomirala na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Splitu, jasno je strukturiran, uređen i konstruktivno mišljen. I kada se izražava primarno trodimenzionalno, ali i kada ulazi u druge medije, rijetko ćemo u njenom radu iščitati istaknut narativni sadržaj. I sama će reći: Glavni cilj nije prenijeti poruku; gotovo nikad u mom radu to nije cilj.
Izložbom koju će nazvati Izolacija svoju stvaralačku misao kanalizirat će u, za nju novom mediju, akrilu na platnu i kolažu. Riječ je o slikama kojima gradi novu svijest o prostoru i vremenu. Ali prostoru koji nalazi unutar nje same, a kojega mi, promatrajući, pokušavamo sinkronizirati s našim iskustvom apstraktnog prostora. Mogli bismo reći da umjetnica prolazi kroz svojevrsni kibernetički proces, stvarajući određeni skup elemenata koji su međusobno povezani i ovisni jedan o drugom. Teme koje su u fokusu njenog interesa su čovjek, duh, forma, geometrija,…, a koje na platnu ili papiru prevodi u boje, ritmove, omjere i zakone. Ništa tu nije slučajno – navode u najavi.
Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.

Pročitajte još

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist

DJEČJI ODJEL Pričaonica i likovna radionica ‘Noštromo Jakša’

Dulist

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na 20. Virkasu u Virovitici!

Dulist