Zanimljivosti

U Konavlima označeno 100 km biciklističkih staza

U Konavlima označeno 100 km biciklističkih staza

U sklopu projekta „Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma“u Konavlima je obilježeno 100 kilometara biciklističkih staza.

Nositelj projekta koji je financiran sredstvima EU, točnije IPA programom prekogranične suradnje je HGSS u suradnji s Udrugom za održivi razvoj i ekologiju „Sunce“, a partneri u realizaciji na terenu su Dubrovačko-neretvanska županija, Javna  ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ i udruga Agroturizam Konavle.

Projektom je financirano educiranje osoba za turističko vođenje pustolovnih pješačko-planinarskih i biciklističkih izleta, zatim izrada i postavljanje šest poučnih tabli, zatim pet informativnih tabli s ucrtanim biciklističkim stazama,  preko 60 smjerokaza, kao i turistički zemljovidi biciklističkih staza Konavala.

Također, na zemljovidima i informativnim tablama označeni su i konavoski agroturizmi, odnosno ponuda ruralnog turizma Konavala. Ovih 100 kilometara kroz cijele Konavle uključuje četiri osnovne biciklistička pravca: Čilipi – Molunat, Zvekovica – Debeli Brijeg, Zvekovica – Duba konavoska i Zvekovica- Gruda.

Udruga Agroturizam Konavle je proteklih nekoliko mjeseci vrlo intenzivno radila na cjelokupnom projektu, odnosno u kreiranju i definiranju kako biciklističkih, tako i pješačko–planinarskih staza Sniježnice, jer je cjelokupan projekt razvoja pustolovnog turizma upotpunjen i segmentom pješačko-planinarskih staza Sniježnice, kojeg je prošle godine financiralo Ministarstvo turizma.

Vrijedi spomenuti da je udruga Agroturizam Konavle svoje aktivnosti na profiliranju Konavala i kao idealnog odredišta za cikloturizam, u suradnji s Moto klubom „Dvije rote“, započela organizacijom Konavoske biciklijade, odnosno biciklističkom vožnjom „100 kilometara kroz Konavle“.

U konačnici, razvoj pustolovnog turizma važan je segment  u procesu upotpunjavanja turističke ponude Konavala, odnosno vizije Konavala kao destinacije izvrsnosti u (ruralnom) turizmu, te ću udruga Agroturizam Konavle intenzivno nastaviti s aktivnostima u tom pravcu.

Pročitajte još

UZ DAN OČEVA Kreativna čitaonica ‘Tata i ja, prijatelja dva’

Dulist

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist