DuList IN

‘U KOČANA NA GUMNU’ Red književnosti, red pjesme i vina s ‘Trganja’

Sinoć je u Đurinićima održano tematsko večer Agroturizma Konavle “U Kočana na gumnu”. Tom prilikom u središtu pozornosti bilo je predstavljanje dvije nove knjige autora Stijepa Miovića Kočana: “Bože moj” i “Pjesnici pljeva”.

– Stijepo Miović Kočan svakim svojim stihom štuje svoj kraj i svoje gumno i zato smo radije ovdje nego na drugim lokacijama. Jedan je od onih hrvatskih književnika kojim se taj poziv čini preuskim da bi se potpuno izrazili i realizirali svoju kreativnost. Tako je Kočan i snimatelj i redatelj i scenarist i autor filmova i novinar i znanstvenik s titulom doktora filologije. Nedavno je dobio Šimićevu nagradu za knjigu “Bože moj” ni mjesec dana nakon što je knjiga tiskana. Uglavnom sam predstavlja svoje knjige bez uobičajene pripomoći kritičara ili nekoga od kolega jer kako kaže on sam svoje djelo ipak poznaje bolje nego bilo tko drugi – rekla je u uvodu Stijepova životna suputnica Mirjana Pejaković Kočan.

Nakon predstavljanja knjiga Antun Toto Rilović je uz gitaru otpjevao nekoliko pjesama. Posebno se istaknula skladba “La musica di notte” za koju je tekst napisao upravo Kočan. Voditelj gastro sekcije Agroturizma Konavle Niko Đivanović je prisutnima predstavio tematski zalogaj inspiriran klakom iz Đurinića. Poslužio se orzo, koji je svojim izgledom podsjećao na povijesne klačine, unutar koje se nalazio pikantni toć koji je predstavljao vatru koja je kamen pretvarala u klak (vapno).

Uz to okupljenima je ponuđeno i vino Udruge koje se već tradicionalno radi na manifestaciji “Trganje”.
U ugodnoj atmosferi uz vino i pjesmu druženje na gumnu je potrajalo do dugo u noć.

Pročitajte još

‘Sančo’ izbacio prvu zbirku pjesama

Dulist

OTVARANJE U SUBOTU Pogledajte što vas sve čeka na Šarenoj zimi u Uvali

Dulist

Dubrovački steperi su viceprvaci svijeta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija