Kultura

U Knjižnicama predstavljanje knjige Staše Aras ’12 pred zidom’

U Knjižnicama predstavljanje knjige Staše Aras '12 pred zidom'

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod se motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će spisateljicu Stašu Aras. Ovoga puta Staša neće biti u uobičajenoj ulozi voditeljice Čitateljskog kluba, već će se za promjenu razgovarati o njezinom djelu, točnije novoj zbirci priča „12 pred zidom“. Predstavljanje će se održati u utorak, 27. listopada 2020., s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Zbog ograničenog prostora i epidemioloških mjera, mole se zainteresirani da svoj dolazak najavite na e-adresu lapad@dkd.hr.

Staša Aras dosad je objavila tri zbirke poezije, “Takve se stvari događaju ljudima”, “Nedolično i vrijedno spomena” i “Premještanja” te zbirku kratkih priča “Meke granice”.

Za kratke priče dobila je nagradu “Mate Raos”, nagrada Matice hrvatske u Vrgorcu 2012; nagradu Vranac knjižare Karver iz Podgorice 2013. i Vranac 2014. A na natječaju Treći trg (Beograd, 2020.) dobila je nagradu za najbolji roman u kategoriji druge knjige proze za roman „Horor vacui“.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist