AktualnoUrednički izbor

U Knežici niče Sanitatovo sklonište za pse

U Knežici niče Sanitatovo sklonište za pse

Uznemireni stanovnici Knežice javili su redakciji DuLista da im se u mjestu radi azil pa pse. Odmah nakon njihovog poziva izašli smo na teren i našli lokaciju na koju su nas uputili, a riječ je o zemljištu nedavno kupljenog društva TUP, koje je danas u vlasništvu gradske tvrtke UTD Ragusa.
Tamo Sanitatovi radnici raščišćavaju teren, a na fotografijama se vidi i ograđeni prostor za kojega stanovnici sumnjaju kako će postati upravo boksovi za pse.
Mještani su izrazili zabrinutost i zgražanje ovim potezom budući da su uvjereni kako će iz Grada doći objašnjenje da je riječ tek o privremenom zbrinjavanju napuštenih pasa, upućujući na to kako je i Žarkovica više do dva desetljeća bilo privremeno sklonište.
Iako nisu željeli izlaziti u javnost, skrenuli su nam pozornost na to da je potencijalno buduće privremeno sklonište za pse u neposrednoj blizini obiteljskih kuća te se pribojavaju kako će im se na tko zna koliko vremena strahovito umanjiti kvaliteta života.

Ipak, kako nam neslužbeno potvrđuju iz veterinarskih krugova, mještani Knežice ne bi trebali biti zabrinuti budući da je riječ samo o lokaciji na kojoj bi se psi pronađeni bez čipova, dakle vlasnika privremeno smještali do dolaska djelatnika Animalis Centruma, koji su podsjetimo ugovorno obvezni u roku od 24 sata zbrinuti napuštene dubrovačke pse. Napomenuli su nam kako se u ovaj privremeni stacionar neće premještati psi sa Žarkovice već samo oni koji se zateku na ulicama grada bez vlasnika i bez čipa. U Knežici bi dobili hranu i potrebnu skrb na 24 sata, odnosno do dolaska djelatnika Animalis Centruma. Psi će biti smješteni u prostoru ograđenom žicom visine tri metra unutar koje će biti boksovi za 6 pasa.
Kako bi potvrdili za sad još uvijek neslužbene navode, poslali smo i upit Sanitatu, čiji odgovor očekujemo.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist