Aktualno

SLUŽBENO JE! Pelješki most ipak – Pelješki most

SLUŽBENO JE! Pelješki most ipak - Pelješki most

Vlada Republike Hrvatske ovog je četvrtka i službeno potvrdila kako se most između mjesta Komarna na kopnenoj strani i mjesta Brijest na poluotoku Pelješcu zove – Pelješki most.
-Samo ime Pelješki most već se tijekom priprema i izgradnje uvriježio među građanima Hrvatske, povezujući naziv lokacije, odnosno poluotoka, s prometnom građevinom koja je ključna za povezivanje krajnjeg juga Republike Hrvatske. Ime je jednostavno, lako pamtljivo, jednoznačno i praktički je postalo simbol jedne iznimne vizure i čitavog projekta koji nosi ime Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom – ističe se u objašnjenju Vladine odluke.
Također se navodi kako je Pelješki most u tehničkom smislu najveći most u Republici Hrvatskoj, koji će, zahvaljujući originalnoj koncepciji i oblikovnoj vrijednosti koja se stapa sa zaštićenim krajolikom, naći mjesto među najznačajnijim europskim graditeljskim postignućima našeg vremena.
Za Dubrovnik most znači bolju prometnu povezanost, za turizam Pelješca, Korčule i cijelog juga Županije znači novu kvalitetu koja je nezamjenjiva. Ovim projektom ostvaren je značajan iskorak u pogledu razvoja hrvatske infrastrukture, čiji je simbol već više od desetljeća prepoznat upravo pod nazivom Pelješki most.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist