AktualnoUrednički izbor

U KLARISI Kreće li se s uređenjem Hard Rock Cafea?

U KLARISI Kreće li se s uređenjem Hard Rock Cafea?

Prostor klaustra nekadašnjeg samostana svete Klare, koji se proteklih nekoliko godina koristi kao taraca restorana Klarisa, već je neko vrijeme prazan. A, priče o otvaranju Hard Rock Cafea u ovom atraktivnom prostoru svakim danom postaju sve ‘glasnije’. Naime, može se čuti kako se uskoro kreće i s uređenjem. No, proširenje poslovanja ovog lanca, kasina i hotela u Dubrovniku obavijeno je velom tajni. Detalje nove poduzetničke priče u povijesnoj jezgri, pokušali smo dobiti od vlasnika Klarisa d.o.o. Frana Solda, ali odgovore nismo saznali do zaključenja ovoga broja.

Generalni direktor

Već smo u srpnju ove godine pisali kako smo na Internetskim stranicama pronašli oglase za posao, a prema kojima je vidljivo da se tražila nova radna snaga za Hard Rock Cafe Dubrovnik. Kao poslodavac se isticala tvrtka Klarisa d.o.o. te su se, među ostalim, tražili voditelji nabave i jedne butige te osoba zaduženu za marketing i prodaju. U opisu jednog od oglasa navodilo se kako će novi Hard Rock Cafe Dubrovnik biti uskoro otvoren. Nadalje, zanimljivo je kako smo pretraživanjem Interneta, na stranici LinkedIn naišli na profil Pabla Castrogiovannija. Naime, na njegovom se profilu ističe kako je upravo on generalni direktor u Hard Rock Cafeu Dubrovnik, i to već u trajanju od šest mjeseci. Prije ove funkcije, djelovao je također kao generalni direktor Hard Rock Cafea, ali u Veneciji.

‘Nije omogućeno davati prostor…’

Ovo smo ljeto također kontaktirali Dubrovačku biskupiju jer je prostor u kojem je trenutno ‘Klarisa’ – u njihovom vlasništvu. Tada su nam u odgovoru istaknuli kako je tvrtka Klarisa d.o.o. u zakupu navedenog prostora do 2023. godine. Pitali smo i je li navedena tvrtka, ukoliko dođe do ulaska Hard Rock Cafea u prostore Klarise, dužna tražiti posebnu suglasnost od Dubrovačke biskupije.

— Nije omogućeno davati prostor u podzakup bez prethodne suglasnosti – naglasila je za DuList voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije Angelina Tadić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 13. listopada 2021.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist