Koronavirus u Hrvatskoj

U Italiji opada broj oboljelih, više od pola svjetskog stanovništva nalazi se u izolaciji

korona 7

Najveći broj umrlih od koronavirusa u svijetu zabilježen je u Italiji, 13.155 ljudi, a registrirano je 110.574 slučajeva zaraze. Druga je europska zemlja koja prati Italiju u stopu po broju zaraženih, ali i broju smrti, Španjolska, u kojoj je dosad zabilježeno 102.136 zaraženih, a umrlo je 9053 oboljelih, donosi Dnevnik.hr.

U Italiji je u posljednja 24 sata umrlo 760 ljudi. U jednom danu zabilježeno je 4668 novih slučajeva, što je manje nego dan prije. Time se nastavlja pad broja novih slučajeva koji traje nekoliko dana. Ukupan broj slučajeva je sada 115.242. Trenutno je bolesno 83.049 ljudi, od kojih je 4053 kritično. 50.456 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a izliječeno je 18.278 osoba. Talijanske zdravstvene vlasti rekle su da je krivulja zaraze dosegla svoj vrhunac i da treba uložiti još više truda da broj zaraženih počne opadati, piše Index.

U Sloveniji je koronavirusom do sada ukupno zaraženo 897 ljudi, što je za 56 više od prethodnog dana, a umrla je još jedna zaražena osoba pa je njihov broj ukupno 16, objavila je u četvrtak slovenska vlada na Twitteru.

U Srbiji je prema najnovijim podacima od korona virusa obolelo još 111 osoba, tako da je ukupan broj zaraženih 1.171 osoba. Ukupno do sada je 31 osoba u Srbiji izgubila život, piše Telegraf. U Bosni i Hercegovini 248 osobe pozitivne su na koronavirus, danas zabilježena 32 nova slučaja, piše BHRT.

Inače, broj umrlih na svijetu od pandemije koronavirusa premašio je 50.000. Više od pola svjetskog stanovništva nalazi se u izolaciji zbog koronavirusa, piše Index.

U Crnoj Gori danas nema nvozaraženih, a jedan je oboljeli na respiratoru. Vlasti Crne Gore odlučile su danas zabraniti građanima izlazak iz stanova od 19 do 5 sati radnim danima, u cilju suzbijanja pandemije novog koronavirusa, piše BHRT.ba.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist