Aktualno

U Italiji izliječen nulti pacijent od koronavirusa

U Italiji izliječen nulti pacijent od koronavirusa

Nakon svog muža, u bolnici Spallanzani u Rimu, ozdravila je i kineska turistkinja oboljela od koronavirusa koja je došla u Italiju, u Milano, 23. siječnja. Četiri dana kasnije par je stigao u Rim, gdje su oboljeli i iz hotela su prebačeni u zaraznu bolnicu Spallanzani gdje su liječeni. Bili su u komi i priključeni uz aparate za disanje, jer inače ne bi preživjeli.

Liječeni su lijekovima protiv virusa kao što su virusi Ebole i Hiva, ali i drugih. Najprije je ozdravio muškarac, a u ponedjeljak je povjerenik regije Lazio za zdravstvo Alessio D’Amato obznanio kako je i žena negativna na COVID-19. To je bio prvi oboljeli par u Italiji, a sada su ozdravili, prenosi Večernji.hr

Napomenimo, u Italiji je 12 osoba umrlo zbog koronavirusa, odnosno svi su imali i druge patologije, te su svi u poodmakloj dobi, zaraženo je 374 osobe u devet regija. Najozbiljnija je situacija i dalje na prostoru Lodigiano, u regiji Lombardiji, gdje je u karanteni 10 općina sa ukupno 50.000 stanovnika. Tu su zabilježena i prva djeca oboljela od koronavirusa.

U Lombardiji je šestoro djece zaraženo koronavirusom, od kojih su dvoje u bolnici San Matteo u Paviji, te u bolnici mjesta Seriate pokraj Bergama (curica od 4 godine, dvoje od 10 i dečkić od 15 godina). U bolnici Lecco je smješten je dječak od 17 godina. Četvoro djece, od tih oboljelih, vezani su za “crvenu zonu”, odnosno iz okolice su mjesta Codogno u kojem je nastalo žarište. To je prvi puta da se bilježi oboljenja djece od koronavirusa.

U Italiji je uzeto 9.462 uzoraka (tampona), što je jako puno, pa je na određeni način i shvatljivo zašto je otkriveno toliko oboljelih od koronavirusa. Neki zaraženi tim virusom vjerojatno bi bili inače tretirani kao oboljeli od gripe. Nove podatke o oboljelima od koronavirusa iznio je na konferenciji za novinare šef civilne zaštite i povjerenik za krizu s koronavirusom Angelo Borrelli.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist