Aktualno

U idućoj sezoni velike promjene u dolascima cruisera

U idućoj sezoni velike promjene u dolascima cruisera

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je održan radni sastanak na temu rasporeda dolazaka brodova na kružnim putovanjima u sezoni 2018. godine.

-Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Pezo ovom prilikom izvijestio je gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i članove Upravnog vijeća o rezultatima kontinuiranih napora Lučke uprave usmjerenih prema disperziji termina dolazaka brodova unutar dana. Već je za iduću sezonu postignut opipljiv napredak u odnosu na situaciju kakvoj smo svjedočili prethodnih godina, a isti je posve usklađen sa stavovima Grada Dubrovnika o očuvanju jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva svih gostiju – ističu iz Grada Dubrovnika.

Postignutim rasporedom u velikoj se mjeri izbjegavaju istovremeni dolasci i odlasci brodova, a čime se onemogućuje i prelazak utvrđenog broja od 4000 gostiju s brodova na kružnim putovanjima koji povijesnu jezgru grada posjećuju u istom terminu.

Istaknuto je tako kako je u cijeloj sezoni tek pet dana kad će u Dubrovnik doći više brodova čiji će se termini uplovljavanja preklapati, no koordinacijom aktivnosti nadležnih službi u tim danima primjenjivat će se uspostavljene mjere koje su i ove godine dale željene rezultate.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo ovim pozitivnim trendovima te podsjetio kao će Grad Dubrovnik i svi uključeni partneri nastaviti raditi na iznalasku optimalnih rješenja za 2019. godinu, a čemu će značajan obol dati stručna radna grupa formirana u suradnji s krovnim udruženjem cruise industrije Cruise Lines International Association (CLIA).

Pročitajte još

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist

DUBROVČANI IZVAN GRADA Vedrana Kristić Krsnik: Ljubav je presudila da se vratim u Zagreb gdje sam studirala

Ivana Mijić Vulinović

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Dulist