Grad

U iduća dva tjedna više od 50 letova iz Ujedinjenog Kraljevstva

Protekli vikend Zračna luka Dubrovnik imala je oko 12 i pol tisuća putnika, a ukupno je bilo 148 letova. U taj broj uključeni su letovi generalne avijacije, kao i komercijalni letovi. Kroz cijeli prošli tjedan zračna luka je brojala 28 i pol tisuća dolazaka. To je 48 posto u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini, rekao je direktor sektora komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać. Inače, od početka godine, avionima je u Zračnu luku Dubrovnik sletjelo oko 137 tisuća putnika.
— A od početka srpnja imamo 84 tisuće putnika. Očekujemo kako će sedmi mjesec biti na 35 do 40 posto u odnosu na 2019. godinu. Nama je bio problem početak sezone jer je kasno krenula. Imat ćemo dobar srpanj, kolovoz i nadamo se rujan, ako ne bude velikih restrikcija. No, to ipak ne možemo znati. Vidimo da su brojevi svakim danom sve bolji, no pitanje je dokad će trajati ovakva situacija – ista­knuo je Maslać.
— Treba računati da nije bilo siječ­nja, veljače, ožujka, travnja pa ni svib­nja. Tu gotovo da nije ni bilo prometa – naglasio je.

Za vikend stiglo 2 tisuće Britanaca
S velikim se nestrpljenjem u ovoj sezoni očekivao dolazak Britanaca. Već početkom srpnja, British Airways krenuo je s letovima, a od tada je na područje Dubrovnika avionima stiglo 4800 britanskih državljana.
— Tijekom proteklog vikenda stiglo je 2 tisuće Britanaca. Dakle, to je malo manje od 50 posto od ukupnog broja kroz cijeli sedmi mjesec – naglasio je. Rekao je i da bi u iduća dva tjedna tre­balo stići 56 zrakoplova iz Ujedinje­nog Kraljevstva s oko 10242 slobodna sjedala. ‘Koliko će ih biti ukupno, ne znam’, dodao je. Letovi na relaciji Sje­dinjene Američke Države – Dubrovnik, popunjeni su skoro do kraja.
— Nevjerojatno. Gotovo je u pot­punosti popunjen svaki let, otkad su krenule linije – navodi Maslać ističući kako je Dubrovnik povezan sa 61 desti­nacijom s 44 kompanije. Rekao je kako je i ‘cijela situacija nestabilna’.
— Zasad je prihvatljiva i da će takva i ostati. Nitko ne može procijeniti kakve će odluke inozemne vlade donositi po pitanju putnika iz raznih destinacija. Ako budu restriktivnije, doći će do pogoršanja. Pripremili smo se za veći broj putnika. No, epidemiološka situ­acija ovisi i o nama – naglasio je.

Objavljeno u tiskanom izdanju 28. kolovoza 2021. 

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNICI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija