Aktualno

U Hebrangovoj ide izgradnja lateralnog kanala

U Hebrangovoj ide izgradnja lateralnog kanala

Građani negoduju zbog loše oborinske odvodnje u Ulici Sustjepanskoj na križanju s prometnicom A. Hebranga. Naime, tom ulicom za vrijeme nastave prođe nekoliko stotina učenika OŠ Ivan Gundulić, a uslijed velikih kiša zbog slijevanja vode iz cijevi baca mlaz niz ulicu i do 1,5 metara te mališani budu mokri i do glave, a stariji do pojasa.

Kako bi pomogli u rješavanju komunalnih problema našim građanima, iz gradske uprave dobili smo slijedeći odgovor:

-Vezano za oborinsku odvodnju u ulici Andrije Hebranga, kada se ulica rekonstruirala 2008. ona nije izgrađena ni obnovljena već je samo korištena postojeća, a uz ulicu su napravljeni odvodni kanali. Grad Dubrovnik je u protekle tri godine izradio studiju mreže oborinske odvodnje koja je prvi dokument koji sistematično obrađuje ovu problematiku i rješenja iz predmetne studije se implementiraju zajedno s rješenjima iz prometne studije (Solska baza, pošta Lapad, Iva Dulčića i Kardinala Stepinca, a slijede Obala Stjepana Radića, Batala, ulice na Pločama itd.).

Rekonstrukcijom državne ceste D8 od Mosta Dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice koja se planira u ovoj godini će se na izistiranje Grada Dubrovnika izgraditi i lateralni kanal za oborinsku odvodnju koji će uvelike smanjiti količinu vode koja se sa Srđa slijeva na gradske ulice, među kojima je i Sustjepanska, što će smanjiti navedeni problem. Prije asfaltiranja ulice Andrije Hebranga koje se očekuje 2013. će se dijelom zatvoriti navedeni kanal kako bi se vodu bolje usmjerilo prema odvodnji Gruža – ističu iz gradske uprave.

Pišite nam!
Ukoliko i Vi imate komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, pišite nam na info@dulist.hr ili se javite na broj telefona 020/350 670. Rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist