AktualnoZanimljivosti

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Hrvatski go savez, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Hrvatskog olimpijskog odbora, od 19. do 21. travnja 2024. u hostelu Akademis Academia u Dubrovniku organizira 25. Europsko prvenstvo u parskom gou.

Parski go posebna je disciplina misaonog sporta Go u kojem igračica i igrač bez dogovaranja naizmjenice odigravaju poteze za jednu stranu, a isto to rade i njihovi protivnici. Parski go je izmišljen u Japanu prije nešto više od 30 godina i od tada promiče ravnopravnost igračica i igrača u misaonom sportu Go. Hrvatska redovito organizira turnire u parskom gou i sudjeluje na Svjetskom amaterskom prvenstvu u parskom gou. Od 25. Europskog prvenstva za kadete, mlađe juniore i juniore organiziranog u Stubičkim Toplicama, od 11.-14.3.2020. godine, parski turnir je najvažniji dodatni događaj na europskim prvenstvima za mlade igrače. Tako je na 29. Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Hamburgu, Stjepan Medak, majstor 3. dana, u paru s Marijom Chernovom, majstoricom 1. dana iz Ukraijne, osvojio 1. mjesto na parskom turniru.

Ove godine se za prvenstvo prijavio rekordni broj parova – organizatori očekuju 20 parova iz 11 europskih zemalja koji će u kongresnoj dvorani hostela Akademis Academia igrati 5 kola, nakon čega će tri najbolja para primiti posebne nagrade. Uz natjecanje, kojem će nazočiti i predsjednik Europske go federacije Martin Stiassny, održavat će se radionice za zainteresiranu javnost, naročito za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente Sveučilišta u Dubrovniku.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Foto: Hrvatski Go Savez/Facebook

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist