Aktualno

U Dubrovniku najviše cijene apartmana

Istraživanje portala za nekretnine i turizam Crozilla.com pokazalo je kako su cijene najma apartmana i tijekom ove predsezone, kao i lanjske, zabilježile blagi porast.

Podaci o najmu apartmana površine 60 metara kvadratnih tijekom predsezone pokazuju kako su cijene od 2009. godine u laganom porastu.

Na godišnjoj razini, odnosno u usporedbi s lanjskom predsezonom, najamnine apartmana za turizam zabilježile su jedva zamjetan porast od tek 0,1 posto. Prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com cijene najma apartmana u odnosu na predsezonu 2011. godine  više su za 4,2 posto, te 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2010.godine, odnosno 9,4 posto su više no 2009.godine.

Najviše cijene tijekom ove predsezone zabilježene su u Dubrovniku gdje se za dnevni najam apartmana od 60 metara kvadratnih prosječno  traži  104 eura, a to je u prosjeku 6 eura, odnosno 6,1 posto više no lani u istom razdoblju. Najveći godišnji porast bilježe najamnine apartmana u Zadru, čak 11,3 posto, a tražena dnevna najamnina iznosi  79 eura.

Za noćenje u apartmanu od 60 „kvadrata“ u Splitu se u prosjeku traži 83 eura, u Crikvenici 70 eura, a u Puli tek oko 59 eura.
U odnosu na one prošlogodišnje, tražene cijene najma apartmana, prema podacima portala Crozilla.com, najviše su pale u Splitu (-8,8 posto), a pad cijena zabilježen  je i u Crikvenici (-2,8 posto), Puli (-3,3 posto) i na Pagu (-5,4 posto).
Od početka travnja do kraja lipnja, na portalu Crozilla.com najviše su se pretraživali apartmani na području Krka, Marine, Crikvenice i Korčule.
Strani posjetitelji  u potrazi su za apartmanima u kojima planiraju provesti godišnji odmor u najvećem su broju dolazili iz Slovenije, Italije, Njemačke i Mađarske.

Brač, Marina, Krk i Rogoznica mjesta su koja su najviše posjećivali posjetitelji iz Slovenije. Talijani su pak najviše pretraživali Krk, Senj i Opatiju, dok su oni iz Njemačke na portalu za nekretnine i  turizam Crozilla.com najviše pretraživali turističke objekte za najam na području Vodica, Biograda na moru, Poreča i Rovinja.

 

Pročitajte još

RODITELJI ZABRINUTI, BOLNICA TRAŽI SUGLASNOST ZA SPECIJALIZACIJU Najmlađi pacijenti ovise o dolasku endokrinologa iz Zagreba

U ULICI ANTUNA MIHANOVIĆA Susjedi u šoku zbog pokušaja ‘legalizacije’ bespravno izgrađenog glorijeta nakon četiri godine

Leona Rašica

PROVJERILI SMO STANJE FINANCIJA Računi gradskih društava nakon četiri godine ‘podebljani’ za 83,5 milijuna kuna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija