Crna kronika

U Dubrovniku i Pločama prodavali kokain, amfetamin i marihuanu

U Dubrovniku i Pločama prodavali kokain, amfetamin i marihuanu

Policija je proteklog tjedna, u dva odvojena slučaja, kod dvojice muškaraca pronašla kokain, amfetamin i marihuanu. Utvrđeno je da je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj reprodaji.

U prvom su slučaju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, pretragom stana u Dubrovniku pronašli 460 g amfetamina, 3 tablete ecstasya i digitalnu vagu, vlasništvo 28-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 28-godišnjak nabavio najmanje 483 g amfetamina radi prodaje od čega je 23,6 g prodao muškoj osobi s područja Dubrovnika. Također je utvrđeno kako je u navedenom stanu u dva navrata dao na trošenje amfetamin dvojici muškaraca koji su ga konzumirali ušmrkavanjem.
U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ploče u večernjim satima na predjelu Ušća Neretve kod 50-godišnjaka pronašli 19,3 g kokaina i 7,9 g marihuane za koju drogu je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je bila namijenjena daljoj preprodaji.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenja droga osumnjičeni 28-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je osumnjičeni 50-godišnjak kazneno prijavljen kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

POTRES KOD PELJEŠCA! Zatreslo se u moru uz obalu

Dulist

Sudar dvaju vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana

Dulist

PROMETNA KOD LERA Automobil naletio na pješaka, ima ozlijeđenih

Dulist