Zanimljivosti

U Dubrovnik uplovio Le Soléal


U Dubrovnik je uplovio novi brod francuske cruise kompanije Compagnie du Ponant, Le Soléal.

Le Soléalu, koji pod zapovijedanjem kapetana Etienne Garciae, kreuo na svoje prvo putovanje iz brodogradilišta Fincantieri, Dubrovnik će biti prva luka ticanja na ovoj inauguracijskoj plovidbi. Povodom ovog inauguracijskog uplovljavanja, na terasi Umjetničke galerije organizirana je prigodna svečanost u nazočnosti Jean-Emmanuel Sauvéea (Compagnie du Ponant, CEO), kapetana broda te njihovih uzvanika i putnika s broda. Brod je usidren između Lokruma i Belvedera, a isplovljava neposredno nakon svečanosti te napušta Jadran i vraća se 2014. godine kada u Dubrovniku ima najavljenih četrnaest ticanja. U Hrvatskoj je, u svim lukama, najavljeno ukupno 91 ticanje u trajanju od polovice svibnja do kraja rujna.
U sklopu najavljene svečanosti predviđen je i vatromet u 23:45 sati u trajanju od 6 minuta.

Compagnie du Ponant je franuska crusie kompanija koju su 1988. godine osnovali Jean-Emmanuel Sauvée, Philippe Videau i drugi časnici koji su plovili u francuskoj trgovačkoj mornarici. Po osnutku se kompanija zvala Compagnie des iles du Ponant, a kasnije su skratili ime u Compagnie du Ponant. Prvo sjedište je bilo u Nantesu, a 2006. godine su se preselili u Marseilles nakon što je kompaniju kupio CMA CGM. 2012. godine CMA CGM je kompaniju prodao Bridgepoint Capitalu. Flota broji šest brodova: Le Levant, Le Ponant, Le Diamant, Le Boreal, L’Austral i najnoviji Le Soléal. U Hrvatskoj su prisutni od 2002. godine. Ove godine brod L’Austral ima redovna ticanja u Dubrovniku i Hrvatskoj.

 

Brod Le Soléal
– novogradnja 2013.
– duljina – 142,00 m
– širina – 18,00 m
– gaz – 4,70 m
– brzina krstarenja – 14 čvorova
– kapacitet – do 264 pax
– posada – 140 pax
– brodogradilište – Fincantieri / Ancona / Italija

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Vatreno se navija za Hrvatsku u Studentskom domu!

Dulist

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija