Aktualno

U Dubrovačkom primorju podbacili hoteli

Na području Dubrovačkog primorja trenutno boravi oko 1.700 gostiju, a od početka godine na području TZO Dubrovačko primorje boravilo je 14.404 gosta s ostvarenih 83.714 noćenja, što je 2 posto više lani.

U svim segmentima smještaja je u prvih sedam mjeseci ostvareno više noćenja, tako da hoteli bilježe 2 posto, privatni smještaj 4 posto i kampovi 10 posto više noćenja. Što se tiče srpnja u Dubrovačkom primorju boravilo je 6.325 gostiju i ostvarili su 42.513 noćenja što je 8 posto manje noćenja nego u srpnju 2012.

Razlog manjem broju noćenja u mjesecu koji je za nama je smanjenje broja noćenja u hotelima. Hoteli su u srpnju na području naše općine ostvarili 19.232 noćenja, što je 26 posto manje noćenja nego lani u isto vrijeme.

Za razliku od hotela privatni smještaj i kampovi su ostvarili više noćenja nego u prošlogodinjem srpnju. Tako da je u privatnom smještaju ostvareno 15.809 noćenja, što je 4 posto više nego lani i u kampovima je ostvareno 6.688 noćenja , što je 20 posto više nego lani u srpnju.

Najviše gosta u hotelima u srpnju je boravilo iz Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Belgije i Japana,  a u privatnom smještaju i kampovima najviše je gosta boravilo gostiju iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Njemačke, Češke republike i Ruske federacije.

Pročitajte još

Dukat povlači dva jogurta iz butiga zbog prisustva pesticida

Dulist

Bloger Krule: ‘Kafana 8 metara od Straduna, makijander 8 kuna, sokina 21 kunu… Da je manje bilo bi džaba’

Dulist

BUDITE NA OPREZU Za sutra najavljene visoke temperature

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija