Aktualno

U Dubrovačkom primorju podbacili hoteli

U Dubrovačkom primorju podbacili hoteli

Na području Dubrovačkog primorja trenutno boravi oko 1.700 gostiju, a od početka godine na području TZO Dubrovačko primorje boravilo je 14.404 gosta s ostvarenih 83.714 noćenja, što je 2 posto više lani.

U svim segmentima smještaja je u prvih sedam mjeseci ostvareno više noćenja, tako da hoteli bilježe 2 posto, privatni smještaj 4 posto i kampovi 10 posto više noćenja. Što se tiče srpnja u Dubrovačkom primorju boravilo je 6.325 gostiju i ostvarili su 42.513 noćenja što je 8 posto manje noćenja nego u srpnju 2012.

Razlog manjem broju noćenja u mjesecu koji je za nama je smanjenje broja noćenja u hotelima. Hoteli su u srpnju na području naše općine ostvarili 19.232 noćenja, što je 26 posto manje noćenja nego lani u isto vrijeme.

Za razliku od hotela privatni smještaj i kampovi su ostvarili više noćenja nego u prošlogodinjem srpnju. Tako da je u privatnom smještaju ostvareno 15.809 noćenja, što je 4 posto više nego lani i u kampovima je ostvareno 6.688 noćenja , što je 20 posto više nego lani u srpnju.

Najviše gosta u hotelima u srpnju je boravilo iz Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Belgije i Japana,  a u privatnom smještaju i kampovima najviše je gosta boravilo gostiju iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Njemačke, Češke republike i Ruske federacije.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist