Aktualno

U dubrovačkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi obilježava se Europski tjedan strukovnog obrazovanja

U dubrovačkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi obilježava se Europski tjedan strukovnog obrazovanja

U dubrovačkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi ovih dana se obilježava Europski tjedan strukovnog obrazovanja. Radi se o jubilarnom, petom po redu, tjednu strukovnog obrazovanja. Riječ je o projektu obilježavanja odnosno inicijativi Europske komisije pokrenute prvi put 2016. godine s ciljem populariziranja strukovnog obrazovanja u svim zemljama, članicama EU.

Za ovu godinu, sukladno epidemiološkim uvjetima, pripremili su predavanja na teme: “Kazneni sud u vrijeme Dubrovačke Republike”, “Ugledni trgovci Dubrovačke Republike”, “Marketing kao posao budućnosti” te radionice na teme: “Poslovne komunikacije kao bitan čimbenik u poslovnom okruženju”, “Razvoj kompjutorske daktilografije”, “Kako izbjeći rizike i kako upravljati rizicima”, “Modeli detektiranja problema/prilika u lokalnoj zajednici” – radionica vezana uz društveno poduzetništvo.

Program obilježavanja ovogodišnjeg tjedna strukovnog obrazovanja započeo je u ponedjeljak studenog predstavljanjem brošure “Mala knjižica ekonomije” koju su izradili prošlogodišnji maturanti. Brošura sadržava temeljne pojmove iz ekonomije, poredane logičkim redoslijedom, a za ovogodišnji tjedan strukovnog obrazovanja pripremljena je i prikazana u digitalnom obliku.

Program obilježavanja strukovnog obrazovanja završava se u petak s predavanjem na temu “Marketing kao posao budućnosti”.

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist