Kultura

U četvrtak predstavljanja romana ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen

U četvrtak predstavljanja romana 'Strah od kupine' autorice Danijele Crljen

Predstavljanje romana ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen u izdanju Naklade Fragment iz Splita, održat će se u četvvrtak, 26. kolovoza u 19 sati u Palači Sponza.

Roman Strah od kupine obuhvaća više od stotinu godina povijesti splitske obitelji, posebice njenih ženskih članova. Obiteljski je to roman koji secira najrazličitije odnose i veze, ujedno i roman o povijesti čije kulise ne opterećuju nego se blago naziru, i ljubavni roman koji svjedoči o razlikama u shvaćanjima ljubavi kroz različite generacije, roman o Splitu i njegovoj arhitekturi, novinarstvu, školstvu, njegovim starosjediocima i došljacima.

Briljantan stil i čista kompozicija brinu o čitateljevoj lakoj šetnji kroz velike teme. Upravo taj briljantan stil pisanja i izražavanja je očarao urednicu romana Julijanu Matanović, ali i nakladnika koji ponosno stoji iza prepoznavanja i tiskanja ovog romana pod svojim okriljem. Roman je to koji polako ali sigurno zauzima svoje mjesto pod književnim nebom i iz dana u dan očarava sve više i više čitatelja te biva prepoznat i od strane stručne javnosti.

Danijela Crljen rođena je u Splitu 1980. godine. Po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije, a u duši čisti humanist. Posljednjih deset godina radi u sektoru nautičkog turizma, od čega posljednjih pet kao direktorica marine Veljko Barbieri.

U Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisala američki studij menadžmenta na Rochester Institute of Technology. 2004. diplomirala je s najvećim počastima (Highest Honours) te je nagrađena priznanjem Outstanding Scholarhip Award. 2008. magistrirala je na temu intelektualnog kapitala na tržištu rada u Hrvatskoj u sklopu postdiplomskog studija Europske integracije na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu.

Posljednje tri godine surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku kao predavač na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija. Majka je dvoje djece u dobi od 13 i 14 godina.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist