Kultura

U četvrtak predstavljanja romana ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen

Predstavljanje romana ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen u izdanju Naklade Fragment iz Splita, održat će se u četvvrtak, 26. kolovoza u 19 sati u Palači Sponza.

Roman Strah od kupine obuhvaća više od stotinu godina povijesti splitske obitelji, posebice njenih ženskih članova. Obiteljski je to roman koji secira najrazličitije odnose i veze, ujedno i roman o povijesti čije kulise ne opterećuju nego se blago naziru, i ljubavni roman koji svjedoči o razlikama u shvaćanjima ljubavi kroz različite generacije, roman o Splitu i njegovoj arhitekturi, novinarstvu, školstvu, njegovim starosjediocima i došljacima.

Briljantan stil i čista kompozicija brinu o čitateljevoj lakoj šetnji kroz velike teme. Upravo taj briljantan stil pisanja i izražavanja je očarao urednicu romana Julijanu Matanović, ali i nakladnika koji ponosno stoji iza prepoznavanja i tiskanja ovog romana pod svojim okriljem. Roman je to koji polako ali sigurno zauzima svoje mjesto pod književnim nebom i iz dana u dan očarava sve više i više čitatelja te biva prepoznat i od strane stručne javnosti.

Danijela Crljen rođena je u Splitu 1980. godine. Po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije, a u duši čisti humanist. Posljednjih deset godina radi u sektoru nautičkog turizma, od čega posljednjih pet kao direktorica marine Veljko Barbieri.

U Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisala američki studij menadžmenta na Rochester Institute of Technology. 2004. diplomirala je s najvećim počastima (Highest Honours) te je nagrađena priznanjem Outstanding Scholarhip Award. 2008. magistrirala je na temu intelektualnog kapitala na tržištu rada u Hrvatskoj u sklopu postdiplomskog studija Europske integracije na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu.

Posljednje tri godine surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku kao predavač na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija. Majka je dvoje djece u dobi od 13 i 14 godina.

Pročitajte još

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

‘JEL’ TAKO ZORANE?’ Na daskama teatra odigrana prva ovogodišnja dramska premijera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija