Grad

TZ U PARIZU Gulozece i klapska pjesma kao pozivnica za posjet Dubrovniku

TZ U PARIZU Gulozece i klapska pjesma kao pozivnica za posjet Dubrovniku

U sklopu nogometnog prvenstva „EURO 2016“ u francuskom glavnom gradu Parizu, 18. lipnja započeo je promotivni projekt “Obala Europe”, na kojemu se u ponedjeljak i utorak predstavlja Dubrovnik.

U organiizaciji TZ grada Dubrovnika, u Parizu glazbeni program izvodi Klapa Kaše, a dubrovačke gulozece, slatkiše i promotivne materijale posjetiteljima dijele Sandra Milovčević i Doris Milidragović, iz TZ grada Dubrovnika, odjevene u konavoske narodne nošnje.

Naime, na vrlo poznatoj pariškoj esplanadi ispred gradske vijećnice (Hotel de Ville) 18. lipnja započeo je veliki promotivni projekt „Obala Europe“ putem kojeg sve 24 zemlje sudionice nogometnog prvenstva mogu predstaviti svoju kulturnu i turističku dimenziju. Riječ je o vrlo frekventnoj lokaciji u neposrednoj blizini popularne gradske četvrti Marais i slavne katedrale Notre Dame odnosno Latinske četvrti na kojoj
se do 10. srpnja, očekuje više od tri milijuna posjetitelja.
Predstavljanje Hrvatske organizira Glavni ured HTZ-a, koji u realizaciji projekta surađuje s ministarstvima
turizma, vanjskih i europskih poslova te kulture i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

U posebno uređenom prostoru „hrvatskog paviljona“ informativno osoblje HTZ-a posjetiteljima od 18. lipnja do 10. srpnja svakog dana od 13 – 22 sata pruža informacije o cjelokupnoj hrvatskoj turističkoj ponudi. U istom prostoru prikazivat će se i promotivni filmovi hrvatskih destinacija, a u suradnji s partnerima, organizirat će se i nagradne igre putem socijalnih mreža s vrijednim nagradama (all inclusive boravci u hrvatskim hotelima, povratne avio karte…), dijeliti brošure iz edicije Hrvatske turističke zajednice, razglednice s potpisima hrvatskih igrača te suveniri HTZ-a odnosno HNS-a.
Dubrovnik se predstavlja tako što je na otvorenom prostoru ispred hrvatskog paviljona organiziran nastup dubrovačke Klape Kaše, a informatorice odjevene u konavoske narodne nošnje, posjetiteljima dijele arancine i bruštulane mjendule, te za ovu priliku posebno pripremljeni promotivni letak.
Prvog dana dubrovačkog nastupa hrvatski paviljon posjetili su predstavnici Grada Pariza Sanchez Ruivo, zadužen za EU pitanja i Jean Francois Martins, zadužen za sport i turizam u gradskoj upravi Pariza, kao i predstavnice hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist